Benefiet Annita

Op zondag 10 maart 2019 vindt er in de pas gerenoveerde polyvalente zaal in Voortkapel een benefiet plaats voor Annita Verheyden.

Annita is de vrouw van Jos Ceuppens, moeke van Tom en Kim, en moemoe van Jul, Fran, Rhea en Storr. Ze is zeer gekend in Voortkapel omdat ze er jarenlang actief was als onthaalmoeder.

In 2017 voelde Annita zich al een hele tijd niet goed, en aan het eind van dat jaar werd na een reeks onderzoeken in UZ Leuven ALS vastgesteld, een zenuwziekte die de spieren aantast.

Deze diagnose sloeg in als een bom en veranderde sindsdien het leven van hun gezin.

Nu het al wat moeilijker gaat, vergt dit ook voor Jos, de kinderen en de kleinkinderen een hele aanpassing.

Verschillende hulpmiddelen dienen aangeschaft te worden en ook de nodige aanpassingen van de woning dringen zich op. De hulpmiddelen en de dure medicatie worden voor een groot deel terugbetaald door het ziekenfonds.

Toch rijpte bij enkele tennisvrienden al een tijdje de idee om een benefiet te organiseren.

Jef Rens legt uit: ‘Wekelijks spelen we op donderdagnamiddag een dubbeltje tennis. Jos is er dan ook telkens bij. Op die moment is er opvang voor Annita, en voor hem is het een welgekomen afwisseling omdat hij de rest van de week de zorg voor Annita op zich neemt. Uiteraard wordt er dan niet de hele tijd gepraat over de ziekte van Annita, maar het is wel daar dat we met de tennisvrienden beseft hebben dat we ‘iets’ wilden doen. Na een goed gesprek met Jos en de kinderen kregen we hun fiat en zijn we meteen aan de slag gegaan. Omdat Annita en Jos zich jarenlang engageerden bij o.a. TC Voortkapel, vonden we in een mum van tijd verschillende Kapellenaars bereid om ons te helpen, waardoor we nu met 9 personen het organisatiecomité vormen. Het was een hele uitdaging om op minder dan twee maanden een benefiet op poten te zetten, maar het gaat ons lukken! Het is trouwens fantastisch om vast te stellen hoeveel solidariteit er nu heerst in Voortkapel!’.

Jef Janssens vult aan: ‘We hebben ervoor gekozen om een eetdag te combineren met een benefiet-bar. Mensen kunnen in zeven shiften komen eten en een keuze maken uit steak, kip, stoofvlees, videe, curryworst en kaaskroketten. We vragen bij voorkeur om op voorhand te reserveren! Ondertussen staat onze teller immers al op bijna 700 eters! Maar er is meer: gedurende de hele dag kan men ook terecht in de benefiet-bar die we opstellen achter de polyvalente zaal. Voor of na de lunch, of gewoon om wat bij te praten bij een drankje, iedereen is er welkom!’

Mart Mariën besluit: ‘Het is uiteraard onze bedoeling om de familie financieel te steunen, maar het belangrijkste wat we willen bereiken, is aantonen dat vele mensen begaan zijn met Annita, Jos en de (klein)kinderen. Voortkapel moet op 10 maart voor even het warmste dorp worden! Op vraag van Annita en de familie zal er trouwens een aanzienlijk deel van de opbrengst overgemaakt worden aan de ALS-liga voor onderzoek naar deze ziekte en de zoektocht naar medicijnen.’

Info over de benefiet:

www.benefietannita.be

facebookpagina Benefiet Annita