Jazz in Thals Sessions : SaxConnection

SaxConnection
Frank Basile (US): baritonsax , Sam Dillon(US): tenorsax, John Snauwaert (B): tenor- en sopraansax, Bart De Nolf (B): akoestische bas en Bruno Castellucci (B): drums

Het eerste Jazz in Thals Sessions concert van 2019 brengt met SaxConnection meteen internationale gezelschap naar Herentals, een gezelschap van muzikanten die stuk voor stuk meesters zijn in onversneden post-bop.
Het collectief bestaat uit de New Yorkse saxofonisten Frank Basile (baritonsax) en Sam Dillon (tenorsax) van het befaamde ‘The Vanguard Jazz Orchestra’ en Belgische tenorsaxofonist John Snauwaert. Snauwaert is een vaste waarde in de Belgische jazzscene en weet al sinds jaren boeiende internationaal samengestelde combo’s op tournee te zetten in België.
Het blazerstrio wordt verder aangevuld met een ritmesectie die bestaat uit twee van Toots’ favoriete muzikanten: bassist Bart de Nolf en drummer Bruno Castellucci. Deze twee heren zijn na decennia lang samenspelen één van de best op elkaar ingespeelde bas-drum tandems in Europa.

Praktisch:Jazz in Thals Sessions concert : SaxConnection29 maart 2019 : De Chapelle, Wolstraat 27, 2200 Herentals

Deuren: 19u30 – Aanvang: 20u30
VVK: 12 euro : café Brigand • De Chapelle • www.jazzinthals.be/ticketsKASSA : 15 euro en [-21] 5 euro

Info & reservaties: info@jazzinthals.be – www.jazzinthals.be

Extra info:The Village Vanguard Jazz Band
In 1965 waren composer/arranger Thad Jones en the drummer Mel Lewis in het bezit van een boek met bigband muziek, oorspronkelijk bedoeld was voor het Count Basie Orchestra, maar vonden ze niemand om het uit te voeren. Daarom startten ze toen zelf een orkest en verzamelde muzikanten uit het New York’s toptalent. Ze kozen ervoor om hun repetities op maandagavond houden, het moment dat studiomuzikanten tijd konden maken. 
Toen ze op een maandag in februari 1966 in de befaamde Village Vanguard jazzclub debuteerde bleek al meteen dat dit een band was om rekening mee te houden. Ze werden dan ook de meest invloedrijke bigband van de afgelopen 50 jaar. Het toenmalige Thad Jones-Mel Lewis Orchestra is nu het Vanguard Jazz Orchestra en speelt nog steeds iedere maandagavond in de Village Vanguard jazzclub in New York.
Frank Basile toerde met ‘s werelds beste muzikanten en ensembles zoals The Vanguard Jazz Orchestra, The Dizzy Gillespie All-Star Big Band, The Jimmy Heath Big Band, The Bob Mintzer Big Band, The Dave Holland Big Band, The Christian McBride Big Band, The Count Basie Orchestra, Michael Bublé en vele andere. Hij is ook actief als bandleider van zijn eigen quartet, quintet, sextet.
Sam Dillon is een van de meest gevraagde saxofonisten van zijn generatie. Zowel als bandleader en als lid van The Jimmy Heath Big Band, The Slide Hampton Octet, The Mingus Big Band, The Frank Basile Quintet, The 8-Bit Big Band, The Steven Feifke Big Band, and The New Alchemy Jazz Orchestra, is Sam heel actief in de New Yorkse jazzscene.)