Uit het schepencollege van Heist-op-den-Berg

Open Wervendag zwembad

Op zondag 19 mei is het Open Wervendag. Met deze dag wil de Confederatie Bouw de bouwsector positief in de kijker zetten. In samenspraak met Sportoase en bouwteam Van Roey beslist het gemeentebestuur om de werf van het nieuwe zwembad open te stellen voor het grote publiek. Zo kan de toekomstige Heistse zwemmer als eerste een blik werpen op dit unieke project. De drie glijbanen, het 25-meterbad, de contouren van de recreatiezone, … ze zijn allemaal van dichtbij te bewonderen. Bezoekers zullen ontvangen worden door bouwteam Van Roey, waarna ze een wandeling kunnen maken doorheen de werf, binnen veilige, afgebakende zones. Op verschillende plaatsen zullen er mensen staan om bepaalde zaken toe te lichten. Aan het einde van de wandeling zullen medewerkers van de gemeente, van het bestuur en van het bouwteam van de omgevingsaanleg aanwezig zijn om verdere vragen te beantwoorden. Er worden drankjes en hapjes voorzien en voor de kinderen is er een springkasteel. Het domein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Parkeren kan op de site zelf, vooraf inschrijven is niet nodig.

Werken Hof van Riemen

In oktober 2018 stelde de gemeente het faillissement vast van brasserie Hof van Riemen. De toenmalige concessiehouder sloot in 2011 een hernieuwde overeenkomst af met het gemeentebestuur maar moest vroegtijdig de boeken neerleggen. Ondertussen werd de inboedel en bestaande concessie overgedragen naar Huis van Dijck. Zij zijn volop bezig met opfrissingswerken zodat brasserie Hof van Riemen in de zomer van 2019 weer kan openen. In dit kader vragen zij aan het college om het lage plafond in de verbruikszaal te verwijderen. Het college gaat hiermee akkoord.

Meiboomplanting

Het college geeft toelating aan koninklijke heemkring Die Swane om een Meiboomplanting te organiseren op zondag 26 mei. Deze vindt plaats op het heemerf Kaasstrooimolen/Pandoerenhoeve langs de Bruggeneindse Heibaan in Heist-op-den-Berg. De Meiboomplanting is een volksfeest met muziek, dans, volksspelen en versnaperingen. Traditoneel nemen mannen en vrouwen het tegen elkaar op voor de titel van meigraaf en meigravin. De gemeente brengt het grasveld, de haag en de toegang tot het heemerf vooraf in orde. Verder worden de nodige podiumelementen en nadars voor het evenement geleverd.