Dorpsrestaurant ‘De Dorpskom’ opent de deuren

Op donderdag 20 juni 2019 opent dorpsrestaurant ‘De Dorpskom’ de deuren in Schriek. De Dorpskom is een plaats waar iedereen welkom is om samen en tegen een budgetvriendelijke prijs een versbereide en gezonde maaltijd te nuttigen. De maaltijd bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. De Dorpskom wil zo een laagdrempelige ontmoetingsplaats worden voor iedereen. Tegelijk wil De Dorpskom bezoekers ook sociale informatie bieden, en de toegang tot dienstverlening vergemakkelijken.

Op termijn is het de bedoeling om in meerdere deelgemeenten een dorpsrestaurant te openen. Deelgemeente Schriek is als eerste aan de beurt. Door het ontoereikende aanbod aan openbaar vervoer ten zuiden van de N10, kunnen de inwoners van Schriek en omstreken moeilijker een beroep doen op de diensten van het lokale bestuur van Heist-op-den-Berg.

De Dorpskom wil hieraan tegemoetkomen door een nabij aanspreekpunt te vormen voor vragen of problemen van inwoners. Door in te zetten op snellere toeleiding en doorverwijzing naar de gepaste teams van het lokale bestuur kan de afstand ten aanzien van dienst- en hulpverlening verkleind worden.

Verder wil De Dorpskom het gemeenschapsgevoel en de verbondenheid tussen mensen stimuleren door hen in een ontspannen sfeer bij elkaar te brengen. In De Dorpskom kunnen mensen hun sociale netwerk op een informele manier uitbreiden, waardoor we eenzaamheid en sociaal isolement willen bestrijden. Op lange termijn hopen we zo het welzijn en de zelfredzaamheid van onze inwoners te bevorderen.

De Dorpskom is een samenwerking tussen Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg, vzw Den Draai, Platteland Plus, de seniorenraad en Sodexo. Ook staat er een enthousiaste groep van lokale vrijwilligers klaar om het restaurant in goede banen te leiden.

Praktisch

Elke derde donderdag van de maand in de parochiezaal van Schriek (uitgezonderd feestdagen).

Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur. De soep wordt geserveerd om 12 uur. Rond 13.30 uur sluiten we het eetmoment af en is het tijd voor een babbel bij een tas koffie. De deuren sluiten om 15 uur.

Data: 20 juni, 18 juli, 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december.

Opgepast! Op 15 augustus is er uitzonderlijk geen Dorpskom.

Je moet op voorhand inschrijven. Dit kan:

  • tijdens een eerdere Dorpskom
  • aan het onthaal in de Stationsstraat 2 in Heist-centrum
  • telefonisch op 015 24 93 50
  • via mail dorpskom@heist-op-den-berg.be.

Inschrijven kan tot de tweede donderdag van de maand (12 uur).

Als je onverwacht verhinderd bent, moet je je inschrijving telefonisch annuleren.

Tarieven

Je betaalt cash ter plaatse aan de kassa van De Dorpskom.

Maaltijden:

                                    met vrijetijdskaart         zonder vrijetijdskaart

Kinderen tot 12 jaar       0,80 euro                      4 euro

Volwassenen                 1,60 euro                      8 euro

Drank:

Voor koffie of thee vragen we 1 euro of 0,20 euro voor houders van een vrijetijdskaart. Er kan gratis bijgevuld worden. Op tafel staat er gratis kraantjeswater.