Film in het bos Woensdag 10 juli 2019 op het grasveld aan de blokhut in De Averegten, Boonmarkt 4 A

Sinds enkele jaren organiseert het lokaal bestuur in de zomermaanden een openluchtfilm.

Dit jaar sloegen we de handen in elkaar met De Averegten en BOS+, een Vlaamse organisatie die zich inzet voor bosbehoud en meer en beter bos. Het grasveld aan de blokhut wordt omgetoverd tot een openlucht-cinemazaal. Een speciale belevenis: de vogels beginnen hun avondzang, de wind ruist door de bladeren, het wordt stilaan donker … en dan begint de film!

Een heerlijke bosbelevenis voor jong en oud, een leuke avond in een uniek levend decor, met randanimatie en voorprogramma in een natuurlijk en Scandinavisch thema.

De randanimatie en voorprogramma starten vanaf 20 uur met toffe workshops, lekker eten en sprankelende drankjes. De film zelf start om 22 uur.

Op Facebook konden bezoekers kiezen uit vier films: op ‘The Sisters Brothers’, ‘Becoming Astrid’, ‘Captain Fantastic’ en ‘The Revenant’. De film met de meeste likes ging vertoond worden.

En dat werd ‘Becoming Astrid’, een biografie over het leven van Astrid Lindgren.

In het kort de inhoud: Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

De toegang is gratis, maar liefst reserveren via www.zwaneberg.be. Zo kunnen we je makkelijk verwittigen als we door regenweer moeten verhuizen naar een indoorlocatie. Dat wordt dan CC Zwaneberg, ook voor de randanimatie en het voorprogramma.

Breng een dekentje, zitmeubel, muggenmelk en zaklamp mee!

Kom bij voorkeur te voet of met de fiets, er wordt een ruime fietsenparking voorzien.

Aan de hoofdparking ga je de linkerkant uit, aan de kleine parking van het Boshuis naar rechts. Er worden wegwijzers geplaatst.

De filmvoorstelling is een samenwerking tussen BOS+, CC Zwaneberg, team Sport & Jeugd, Bibliotheek Heist-op-den-Berg en team Cultuur.