Opening Huis van het Kind Herenthout

Op zondag 23 juni 2019 werd Huis van het Kind Herenthout officieel geopend voor het publiek. Het was bovendien dubbel feest, want de buitenschoolse kinderopvang ‘De Kinderclub’ viert dit jaar ook haar 25-jarig bestaan.

Een 100-tal genodigden woonden in de voormiddag het officieel gedeelte bij, meer dan 250 gezinnen brachten in de namiddag een bezoekje aan het spiksplinternieuwe gebouw. De kinderen konden via een zoektocht hun nieuwe habitat ontdekken, de ouders kregen een rondleiding en meer info van begeleiders en medewerkers.

Huis van het Kind huisvest verscheidene diensten en organisaties die er voor zorgen dat alle ouders, kinderen en jongeren warm en op een fijne manier onthaald worden. Naast de buitenschoolse kinderopvang ‘De Kinderclub’, de dienst opvoedingsondersteuning, de SpeelBabbels en de sociale dienst, maken ook de groepsopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar, georganiseerd door Landelijke Kinderopvang, en een lokaal loket voor kinderopvang deel uit van het Huis.

In het Huis van het Kind vinden ouders antwoorden op alle mogelijke vragen over kinderopvang, kinderen grootbrengen en opvoeden, over ontwikkeling en gezondheid maar ook over financiële ondersteuning voor gezinnen met kinderen. Concreet gaat het om info over zwanger worden, de zwangerschap en de geboorte, en de opvoeding van baby’s, peuters, kinderen en jongeren tot 24 jaar. Behalve ouders zijn ook grootouders, andere gezinsleden, hulpverleners en organisaties welkom met hun vragen om informatie.