LETS Groot-Heist nodigt uit

LETS Heist-op-den-Berg vergadert op 14 januari. Het wordt een terugkijken op de werking die dan ongeveer een jaar oud is. En natuurlijk worden er daar ook plannen voor de toekomst gemaakt. Met andere woorden: het is ook een prima moment om kennis te maken met het LETS-systeem en met de Heistenaren die dat lokaal in de praktijk brengen.

LETS staat voor Local Exchange and Trading System, zeg maar een ‘lokaal uitwisselingssysteem’. Je ruilt diensten met leden van de groep, niet in euro’s maar in Heistse Zwaantjes.

Een voorbeeld? Eva knipt mijn haar, gewoon thuis in mijn keuken. Dat bespaart een bezoek aan de kapper. Richard geniet bij mij wel eens van een heerlijke maaltijd. Ik kook voor hem dan een extra portie. Voor mij geen werk, voor hem een aangename afwisseling. Richard tuiniert graag. Hij helpt samen met Theo om bij Marko de tuin opnieuw aan te leggen. Een zware klus als je het alleen doet, maar een onvergetelijke dag met z’n allen. En diezelfde Marko herstelt in een handomdraai de fiets van Eva. Niemand heeft een euro uitgegeven. En toch worden de werkuren vergoed, niet in euro’s maar in Zwaantjes.

Richtwaardering: 20 zwaantjes voor een uur werk. Die zwaantjes bestaan trouwens alleen digitaal, want alles gebeurt via een handige digitale tool van LETS Vlaanderen.

Zo eenvoudig is LETSen. Ook iets voor jou? Dan ben je van harte welkom op 14 januari 2019 om 19u bij Carmen De Roo, Goorvoetweg 12, Schriek.

Meer info:

Daisy Van Rompaey, 0497 28 71 17

Johan Van Den Bergh, 0475 62 08 96

Martine Claeys, 0486 04 33 51

letsgrootheist@gmail.com

Facebook: LETSHeistopdenBerg

https://letsgrootheist.wordpress.com
https://www.letsvlaanderen.be