Heist-op-den-Berg ontvangt de #sportersbevenmeer-award 2018

SportVlaanderen wil elke Vlaming aan het sporten krijgen. Dit doen ze niet langerdoor iedereen te zeggen hoe goed sport voor je is. Wel door iedereen te latenvoelen hoe leuk sport is. 

Met de campagne #sportersbelevenmeer worden duizenden ambassadeurs, die nu al sporten en hun belevingen graag delen op sociale media, ingezet om hun ervaringen te delen en niet-sporters te overtuigen.

Bijkomend daagde Sport Vlaanderen in 2018 alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de #sportersbelevenmeer-award. De gemeenten en steden die erin slaagden om vijf van de zeven uitdagingen tot een goed einde te brengen, mogen zich vanaf nu een jaar lang #sportersbelevenmeer-gemeente noemen. Ook Heist-op-den-Berg mag zich #sportersbelevenmeer-gemeente 2018 noemen. Op 13 december werden de awards overhandigd in Herentals. Met veel trots namen we deze in ontvangst.

Anno 2018 zijn sociale media niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Daar speelt ook team Sport en Jeugd op in door het gebruik van #sportersbelevenmeer en #sportheistopdenberg te stimuleren bij de inwoners en Heistse sportclubs.

Voor uitdaging 5 stimuleerden we de actie ‘Toon je sportclub@school’. Deze uitdaging werd dankzij de scholen en onze Heistse sportverenigingen een van onze behaalde uitdagingen.

Naast voorgaande uitdagingen wil Sport Vlaanderen meer mensen aan het bewegen krijgen door aan sport een extra belevingsaccent toe te voegen, door in te zetten op sporten in de natuur, sport op het werk, sport voor gezinnen, … Onze bewegingsschool is een mooi voorbeeld van samen sporten in gezinsverband.

In 2019 zullen we opnieuw proberen deze award in de wacht te slepen. Wil je hierbij een handje helpen, gebruik dan zeker en vast de hashtags #sportersbelevenmeer en #sportheistopdenberg.