Wegenwerken Wiekevorst: start nieuwe fase

Het gemeentebestuur, Aquafin en Pidpa voeren rioleringswerken uit in Wiekevorst-Dorp, Morkhovenseweg, L. Van Bauwelstraat en Pompoenstraat in Wiekevorst-centrum.
Op maandag 14 januari 2019 ging een nieuwe fase van deze werken van start. In deze fase begint de aannemer met de riolerings- en wegeniswerken in de Louis Van Bauwelstraat, vanaf Wiekevorst-Dorp tot en met het kruispunt Witte Gracht. Het kruispunt aan de Witte Gracht wordt volledig afgesloten om deze werken te kunnen uitvoeren. De voetpaden in de werkzone worden zo lang mogelijk behouden.

Het einde van deze fase is, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden, voorzien tegen mei 2019.

Doorgaand verkeer en zwaar verkeer tussen Heist-op-den-Berg en Morkhoven moet de huidige omleiding volgen. Plaatselijk verkeer is wel mogelijk via de Morkhovenseweg en Wiekevorst-Dorp.

De werken in de Morkhovenseweg zijn ondertussen grotendeels afgerond. Begin januari gebeuren de laatste afwerkingen aan de weg. De toplaag van de asfaltverharding wordt geplaatst in het voorjaar.

Volgende fases

Hierna volgen nog twee fases, namelijk de vierde en vijfde fase.
De vierde fase omvat de riolerings- en wegeniswerken tussen Pompoenstraat vanaf Witte Gracht tot einde bebouwde kom. Deze fase zal vermoedelijk starten in mei en eindigen in augustus.
De vijfde en laatste fase van de werken omvat de heraanleg van de bocht ter hoogte van Itegemseweg – Herenthoutseweg. Deze werken zullen aansluitend na de vierde fase plaatsvinden. Het einde van de werken in Wiekevorst-centrum is voorzien in oktober 2019.