Nieuwsbrief van de stad Herentals

#Herman shouts out: Party!?

Waar #Herman verschijnt, wordt advies over jongerenthema’s gevraagd. De jeugdraad organiseert daarom een eerste themacafé over het belangrijkste jongerenthema: fuiven en evenementen.

Bent u een geroutineerde organisator in Herentals, organiseert u met de Chiro elk jaar een knalfuif of vindt u veilig uitgaan in Herentals belangrijk? Kom dan op vrijdag 22 februari om 20 uur naar het jeugdhuis (Grote Markt 41). U krijgt er informatie van experten over goed organiseren, de huidige regelgeving en ondersteuning door de stad. Maar u kunt ook uw mening kwijt over fuiven en evenementen in Herentals. Wat loopt er goed en wat kan er beter? Wat ontbreekt er in Herentals en waar moet de stad op inzetten? Want een goed evenementenbeleid is belangrijk.

Laat uw stem horen, shout out to #Herman!

Hulp nodig bij het sneeuw- of ijsvrij maken van uw oprit?

Minder mobiele mensen kunnen hun voetpad of oprit niet zelf sneeuw- of ijsvrij maken. Een beetje hulp van een attente buur kan hen enorm helpen. Toch blijkt de stap om hulp te vragen of hulp aan te bieden vaak te groot. Daarom lanceert dienstencentrum Convent2 een affichecampagne om buren bij elkaar te brengen. Hebt u hulp nodig, hang dan de affiche ‘Maak jij mijn oprit sneeuw- of ijsvrij?’ aan het raam. Wilt u mensen in de buurt laten weten dat u hen graag helpt, kies dan voor de affiche ‘Ik maak je oprit graag sneeuw- of ijsvrij’. U kunt de affiches downloaden op www.herentals.be/sneeuwvrij. Ze zijn ook gratis verkrijgbaar in het dienstencentrum (Augustijnenlaan 26/1). Ziet u een affiche hangen, aarzel dan niet om aan te bellen. Een warm gebaar op een koude winterdag kan een wereld van verschil maken.

Aangepaste verkeerssituatie tijdens dans- en turnshow Corpus Sanum

Op zondag 24 februari vindt de jaarlijkse dans- en turnshow van Corpus Sanum plaats in het sportcentrum van Sport Vlaanderen aan de Vorselaarsebaan.

Om de vele bezoekers op te vangen, geldt er een aangepaste parkeerregeling op de Vorselaarsebaan. Wanneer de parkeerterreinen aan Sport Vlaanderen en aan het Netepark volzet zijn, mag er dwars geparkeerd worden op de berm tussen de Bornstraat en het rondpunt aan de sporthal. Van aan het rondpunt tot aan de Heikenstraat geldt een parkeerverbod. De organisatoren zorgen voor parkeerwachters die het verkeer in goede banen leiden.

Subsidie voor hondenclub Sint-Bavo

Hondenclub Sint-Bavo laat het dak van het clublokaal in Dikberd vernieuwen. De bestaande asbestplaten worden vervangen door asbestvrije golfplaten. Het stadsbestuur ondersteunt de werkzaamheden met een subsidie voor sportinfrastructuurwerken. De subsidie bedraagt maximum 3.771,50 euro.

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

In de loop van februari stuurt het stadsbestuur een brief aan de ouders van alle Herentalse kinderen die geboren werden in 2017. In de brief staan de contactgegevens van de Herentalse kleuter- en basisscholen en meer informatie over het inschrijven van nieuwe kleuters. Door de ouders tijdig te informeren, wil het stadsbestuur alle kinderen de mogelijkheid geven om zich optimaal te ontwikkelen. De inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020 starten op maandag 11 maart.