Nieuwsbrief van de stad Herentals

Focusgroepen denken na over de toekomst van de Zandstraat

Met het Efro-project ‘Straat in het Vizier’ wil de provincie enkele grote Kempense winkelstraten, waaronder de Zandstraat, nieuw leven inblazen. Een belangrijk onderdeel van dit project is het bepalen van de identiteit van Herentals en de Zandstraat. Daarom richtte het stadsbestuur, in samenwerking met het adviesbureau ABM, drie focusgroepen op. Zij bekijken de stad vanuit verschillende hoeken. Ze gaan op zoek naar de troeven van de Zandstraat en willen bepalen waarin de Zandstraat zich kan onderscheiden van andere winkelstraten. Daarbij maken zij onder meer gebruik van de resultaten van de enquête die onlangs gevoerd werd.

Op woensdag 13 februari komen de eerste twee focusgroepen samen. De eerste groep bestaat uit medewerkers van de stedelijke administratie, de tweede groep richt zich tot jongeren en mensen uit de creatieve sector. De derde focusgroep, met geïnteresseerde meedenkers en enthousiaste handelaars, komt samen op woensdag 27 februari.

Critical Mass Herentals: maak ruimte voor de fiets!

Sinds september vindt er in Herentals maandelijks een Critical Mass plaats. Dat is een bijeenkomst van fietsers die in groep hun plaats in de publieke ruimte opeisen. Een grote groep kan een krachtig signaal geven en fietsers de plaats geven waar zij recht op hebben. Wilt u ook meefietsen? Elke laatste vrijdag van de maand komt de groep om 18 uur samen aan het standbeeld van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een fietstocht van een uur komt u daar ook terug aan. Voor meer informatie kunt u terecht op www.facebook.com/critical.mass.herentals.

Jeugdhuis krijgt grondige renovatie

Het Herentalse jeugdhuis wordt uitgebaat door een ploeg van gedreven jongeren. Samen met de stad werken zij aan de renovatie van hun lokalen. De volgende stap in die renovatie is het plaatsen van een nieuwe vloer op de benedenverdieping. De stad laat ook de trap vernieuwen. De treden worden vervangen door veiligere treden met antislipgroeven. Het college van burgemeester en schepen gunt deze opdracht aan Devafloor uit Herentals. Binnenkort staat ook de vernieuwing van het sanitair nog op het programma.