Meer dan 600 Heistse leerlingen op theater over verkeersveiligheid

Het gemeentebestuur nodigde de tweede en derde graad van de Heistse secundaire scholen uit voor de voorstelling ‘Fractie van een Seconde’ in CC Zwaneberg. In totaal volgden op dinsdag 19 februari meer dan zeshonderd leerlingen met hun leerkrachten deze pakkende theaterproductie over verkeersveiligheid.

Fractie van een Seconde is een totaalverhaal waarin jongeren via muziek en lied, humor, filmbeelden en een nabespreking bewustgemaakt worden over de risico’s in het verkeer en de gevolgen als er iets fout gaat.

Een verkeersongeval overkomt je in een fractie van een seconde. Zo ook voor de hoofdrolspeler Rudy Claeys in 2003. Vanuit zijn rolstoel acteert Rudy nu samen met zijn mede- en tegenspeler Stef Vanlee in deze energieke theatervoorstelling. Stef Vanlee heeft ruim 18 jaar ervaring op de spoeddienst en bij de MUG en snijdt het thema langs de andere hoek aan. Stef vertelt over zijn interventies als verpleger bij de MUG, soms spectaculair maar ook aangrijpend.

Op het podium delen Stef en Rudy hun ervaringen op een creatieve en humoristische manier. Cijfers vertalen ze naar verhalen over echte mensen. Op die manier krijgen de statistieken een gezicht.

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan verkeersveiligheid. Naast de organisatie van dit theater zijn er onder andere deze acties:

•          dodehoeklessen voor alle basisscholen

•          gemachtigde opzichters krijgen materiaal van de gemeente

•          fietsstraten in de schoolomgeving

•          politietoezicht op schoolroutes en –omgevingen.

Meer info