Polyvalente zaal in Voortkapel is gerenoveerd

Sinds september vorig jaar was de polyvalente zaal in Voortkapel gesloten voor alle activiteiten.

Deze zaal doet in de loop van de week dienst als turnzaal, maar wordt in het weekend zeer druk gebruikt door het rijke Kapelse verenigingsleven.   Eetdagen, musicals, toneelopvoeringen, line-dance, de koffietafels van Okra, ….

De zaal was dringend toe aan renovatie.   Vooral het dak en de keuken waren tot op de draad versleten.   

Er werd dus gezorgd voor een nieuw geïsoleerd dak, een nieuw plafond, nieuwe ventilatie en verlichting, vernieuwing van het buiten pleisterwerk, nieuwe ramen en deuren, nieuw sanitair en de ganse zaal werd opnieuw geschilderd.    Het podiumdoek werd gereinigd en brandveilig gemaakt.   Ook de algemene veiligheid werd verhoogd door de brandveiligheid te verbeteren en de elektriciteit te vernieuwen.  En vooral de keuken werd totaal vernieuwd: nieuwe vloer, nieuwe muren, nieuwe plafond, nieuwe toestellen, …

Het totale prijskaartje voor deze renovatiewerken liep dan ook op tot 500.000 euro.

De werken werden begeleid door architecte Sarah Theeuws uit Oevel.  De werken werden uitgevoerd door aannemer Frans Corvers bvba.

Voor de turnlessen blijft de polyvalente zaal een tijdelijke oplossing.   De bedoeling is dat achter de polyvalente zaal nog een nieuwe turnzaal zal gebouwd worden samen met de vernieuwing van de schoolgebouwen.

Gedurende de renovatiewerken konden de turnlessen doorgaan in een nabij gelegen leegstand pand en weken de verenigingen voor hun activiteiten uit naar andere Kapelse lokalen zoals het lokaal van de Gilde en de kantine van KFC Immer Voort.  

Morgen, vrijdag 22/02 tussen 19 en 22 uur nodigt het gemeentebestuur alle bestuursleden van de Kapelse verenigingen en de buurtbewoners dan ook uit om het glas te heffen op de vernieuwde zaal.