Kerstmis in Westerlo

Sinds vorige week bouwen enkele vrijwilligers van Toerisme Westerlo vzw en personeel van de gemeentelijke technische dienst een kerststal in de tuin van Toerisme Westerlo. De stal, in de vorm van een Kempense schuur, wordt balk per balk, plank per plank opgebouwd. Het dak krijgt een bedekking van stro dat op traditionele wijze met de hand werd geoogst.

Elk jaar ziet het decor rondom de stal er een beetje anders uit. De grootste vernieuwing dit jaar zijn echter de kerstbeelden die door Toerisme Westerlo vzw werden aangekocht. Er werd gekozen voor een driedelige set kleurrijke levensechte beelden in polyresin.

Op zaterdag 8 december om 16 uur kan iedereen de opening van de kerststal en de inzegening van de kerstbeelden door Johan De Pauw, parochievicaris in Westerlo, bijwonen. Fanfare Hoop en Vlijt zorgt voor live kerstmuziek en Toerisme Westerlo vzw zorgt voor winterse drankjes. Iedereen is van harte welkom.

Op zondag 16 december kan je tussen 13.30 en 19 uur op de Grote Markt in Westerlo rond kuieren op de gezellige kerstmarkt. Ongeveer 60 kraampjes staan er opgesteld. Handelaars en verenigingen verkopen mooie en originele kerstcadeautjes. Er is ook een groot aanbod van lekkere hapjes en drankjes.

De Sint-Lambertuskerk schittert in een bijzondere kerstsfeer met honderden lichtjes. De winkels in het centrum van Westerlo zijn ook open voor je kerstaankopen.

Het kantoor van Toerisme Westerlo is gesloten van 24 december tot 1 januari.

Plannen voor Plaats

KVLV, Vormingplus Kempen , Beweging.net en Rurant  slaan de handen in elkaar om met een lokale campagne de aandacht te vestigen op de noodzaak van een verstandig gebruik van de resterende open ruimte in de Kempen.

KVLV wil het project “ plannen voor plaats”  aanbieden in het jaarprogramma 2019 .Ook andere verenigingen en organisaties  kunnen gebruik maken van dit  pakket in hun werking .

Om dit project kenbaar te maken , organiseren zij in het najaar van 2018 vier voorstellingen in Vlaanderen , van de film “Plannen voor Plaats “die Nic Balthazar maakte in opdracht van de Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck. Deskundige planners zullen aansluitend bijkomende informatie verschaffen en vragen beantwoorden.

In de documentaire nemen Nic Balthazar en de Vlaamse Bouwmeester ons mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Vertrekkende vanuit de pijnpunten ( de verkavelingswoede en oprukkende lintbebouwing, de dagelijkse files naar het werk… ) zoeken ze samen naar hoe het anders kan.

In Westerlo, tevens de laatste vertoning van de reeks, wordt de nabespreking verzorgd door Karel Lhermitte, adviseur Plattelandsontwikkeling bij de Landelijke Gilden. Hij wijst vanuit zijn functie meermaals op het belang van dorpenbeleid : “Dorpen zijn wat op de tweede plaats gekomen, maar in feite zijn ze wat ons bindt op de ‘buiten’. Sterke en compacte dorpen zorgen voor een leefbaar platteland.”

Iedereen die interesse heeft is welkom , ook al bent U niet verbonden met een organisatie.

Na de voordracht wordt U een drank aangeboden .

i.s.m. de milieuraad en KVLV Heultje ,Tongerlo , Voortkapel en Zoerle Parwijs .

Praktische info

Donderdagavond 29 november 19u30

Raadzaal Gemeentehuis  

Meer informatie ?

www.plannenvoorplaats.be

htps://www.facebook.com/events/1994924003910665

Oudejaarsavond op de radio

Op oudejaarsavond 31 december is er eindejaar met Jo tussen 22 en 1 uur dit om het jaar 2018 feestelijk af te sluiten. De beste party hits zullen dan passeren. Luister naar Golden Flash en feest met Jo De Corte het nieuwe jaar tegemoet.