De Academie van Westerlo maakt decors voor het sprookjesbos

De Academie van Westerlo heeft er voor gekozen om in het schooljaar 2018 – 2019 uren vrij te maken voor leeractiviteiten op maat. Dit betekent dat de mogelijkheid bestaat om heel individueel te werk te gaan met een specifieke doelgroep.

In samenspraak met de dienst Toerisme, projecthuis de Dreef en de schepen van cultuur is er gekozen voor een doelgroep die de weg naar de Academie minder uit zichzelf vindt, namelijk vluchtelingen.

Op deze manier verloopt de integratie van deze doelgroep hopelijk op een veel aangenamere manier en kunnen ze deel uitmaken van een project dat vormgeeft aan hun nieuwe ‘thuis’. 

Doelstelling:

  • De toeristische dienst van Westerlo heeft in de Beeltjens in Westerlo een sprookjesbos uitgewerkt en op 5 mei vindt er een grootse opendeurdag plaats.
  • De leerkrachten van de Academie voor Beeldende Kunst helpen mee aan het uitwerken van nieuwe initiatieven/decorelementen in het sprookjesbos
  • Het beeldend werk zou dan kunnen aangeleverd worden door de Academie, waarbij de doelgroep kan helpen en mee vorm kan geven aan de concrete uitwerking hiervan.

Wanneer, waar en hoe:

  • 2x per maand een halve dag samen komen
  • Op de Academie
  • 2 leerkrachten begeleiden de werkgroep

Het project werd op 26 januari opgestart en sindsdien is er hard gewerkt door een groepje enthousiaste kinderen, volwassenen en leerkrachten aan decorelementen voor het sprookjesbos. Er is nog een sessie gepland op 30 maart en 27 april van 13.30 tot 16.30 uur. Bij goed weer worden de elementen op zaterdag 4 mei op het parcours van het sprookjesbos geplaatst.

Op zondag 5 mei kunnen gezinnen met kinderen de decorelementen van de Academie ontdekken tijdens de opendeurdag van het sprookjesbos. Een hele eer en mooie beloning voor de kinderen die de afgelopen zaterdagen zo creatief zijn geweest.
Vanaf 13.30 uur zijn er geanimeerde sprookjeswandelingen met kinderanimatie. Het is best om vooraf een sprookjespakket voor deelname aan te kopen bij Toerisme Westerlo.

Sluit Menu