De sociale correctie voor kleine kindjes voortaan geïntegreerd in de geboortepremie in Herenthout

De sociale correctie wordt toegekend aan gezinnen met kleine kinderen en aan personen met specifieke medische noden die zorgen voor aanzienlijk meer restafval.

Tot voor kort ontvingen ouders van kinderen tot drie jaar elk jaar een sociale correctie van 18,75 euro op hun diftarfactuur. Omdat de periode waarvoor de sociale correctie werd toegekend, niet altijd overeenstemde met het ogenblik dat er effectief meer afval werd gecreëerd, werd beslist om deze sociale correctie te integreren in de geboortepremie. Dit betekent concreet dat de geboortepremie wordt opgetrokken van 40 naar 100 euro in de vorm van aankoopbons bij de Herenthoutse middenstand.

Elk gezin ontvangt deze premie bij de geboorte of adoptie van een kindje. De premie wordt om de twee maanden uitgereikt tijdens de Speelbabbel in Huis van het Kind waarvoor ouders een uitnodiging in de bus krijgen.

Voor gezinnen met jonge kinderen die nog geen drie jaar na elkaar hebben kunnen genieten van de sociale correctie, geldt een overgangsregeling. Zij zullen dit jaar het nog verschuldigde bedrag op hun diftarsaldo ontvangen.

Sociale correctie voor medische problemen blijft behouden

Mensen met medische problemen zoals nierdialyse- of stomapatiënten, mensen met incontinentie of andere problemen die heel wat extra afval veroorzaken, hebben nog steeds recht op de sociale correctie op hun diftarfactuur.

Het bedrag wordt bovendien opgetrokken en bedraagt voortaan de waarde van 150 kg restafval. Met het huidige tarief betekent dit een jaarlijkse verhoging van het diftarsaldo met 37,50 euro.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.