Den Draai bundelt de krachten bakt ‘Pannenkoeken tegen armoede’!

Jaarlijks bundelden OCMW Heist-op-den-Berg en Vzw Den Draai hun krachten rond de thematiek kansarmoede  en organiseren ze een aantal activiteiten in kader van de wereldverzetdag tegen armoede.

Eén van deze acties was dat je in het Heistse cultuurcentrum pannenkoeken kan komen eten tegen armoede.

De ijverige vrijwilligers van Den Draai en de kansenwerker van het OCMW  zorgden voor een grote verspreiding via diverse kanalen zoals flyeren aan het station van Heist-op-den-Beg. Ze spraken mensen persoonlijk aan tijdens de maandagmarkt etc. Deze voorbereidingen hebben hun effect niet gemist gezien!

Er schreven reeds 120 mensen in voor de start van het evenement. We verwachten dat dit aantal kan oplopen tot 150 of zelfs 200 deelnemers aan deze editie van ‘Pannenkoeken tegen armoede!

Om 12 uur ontvangen we Steven Goegebuer en zal ook het Netwerk tegen Armoede aanwezig zijn en de pannenkoekensmullers toespreken!

Wij hopen ook jullie te mogen ontvangen in deze topweek tegen armoede!

Meer informatie via www.vzwdendraai.be of via de facebookpagina https://www.facebook.com/pages/Vzw-Den-Draai/467402526640297?fref=ts

Overige informatie over deze campagneweek:

Dit jaar voeren wij campagne onder de slogan: “Vrijetijd! Luxeproduct?”

Het is voor iedereen belangrijk om eens in een andere omgeving te zijn, om de batterijen terug op te laden, tot rust te komen. “Op vakantie gaan, is een psychologisch duwtje in de rug” vertelde een van de vakantiegangers aan het Fonds Vakantieparticipatie.  Vakantie is gezond en heeft tal van voordelen op lichaam en geest. Het bevordert het welzijn en vermindert stress. Net daarom staat de campagne dit jaar in het teken van vrije tijd. Het zou geen luxeproduct mogen zijn, maar is het vandaag jammer genoeg wel.

Armoede bestrijden vraagt om een integrale en structurele aanpak, óók op het lokale niveau.
Gemeentebesturen hebben heel wat hefbomen in handen om armoede te bestrijden.

De campagne richt zich vooral met het sensibiliserend karakter naar het middenveld, de lokale politici en alle Heistenaren.


Activiteiten ikv onze campagne:

  • Bezoek aan de gemeenteraad : 8 oktober 19h45, aan het gemeentehuis
  • Pannenkoeken tegen armoede : maandag  14/10 van 10u00 tot 14u00, in CC Zwaneberg in de Blauwe zaal (met aanwezigheid Steven Goegebeur)
  • Film Shoplifters op woensdag 16/10 om 15u en 20u in CC Zwaneberg
  • Bingo tegen armoede opdonderdag 17 oktober om 14u, Sociale Kruidenier (site Kringwinkel)
  • Infomoment door expert vrijetijdssector: op donderdag 17 oktober,  door Irene Wensveen, DEMOS kenniscentrum voor participatie en democratie 
Sluit Menu