Eerste vrouwelijke (kinder)burgemeester in Hulshout

De leden van de kindergemeenteraad in Hulshout hebben op 16 oktober hun startvergadering gehouden. In de kindergemeenteraad zetelen 16 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van de lagere scholen van Houtvenne, Westmeerbeek en Hulshout.

Begin oktober vonden de verkiezingen plaats en konden de leerlingen van alle lagere scholen in Hulshout stemmen op hun favoriet. 

Sjouke Hartmann (GBS Hulshout) werd verkozen tot kinderburgemeester. Zij is daarmee de eerste vrouwelijke burgemeester in Hulshout en wordt bijgestaan door de kinderschepenen Frauke Eeckhout (VBS De Schatkist), Narek Balasanyan (VBS Houtvenne) en Dieuwke Daneels (GBS Hulshout) en kindergemeenteraadsleden Siel Verduyckt, Pauline Goossens, Lize Gilis (VBS Houtvenne), Soetkin De Meulenaer (VBS De Schatkist), Luna Pauwels, Bjorn Scherens, Lander Laeremans, Cruz Ceulemans, Kato Van Turnhout, Emily Verstappen, Quince De Maeseneer en Stef Goris (GBS Hulshout).

De kindergemeenteraad zal een paar keer per jaar vergaderen over de thema’s die hen bezighouden in de gemeente. Tijdens de startvergadering werden alvast de programma’s gekozen die verder zullen behandeld worden.

Schepen van jeugd Karolien Laeremans: ‘Het is fijn om te zien dat leerlingen met zoveel enthousiasme willen meehelpen aan het beleid van onze gemeente. Samen dragen zij bij om Hulshout nóg warmer en mooier te maken.’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.