Gemeente neemt abonnement op informatiedatabank voor al haar medewerkers en mandatarissen

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) vernieuwde onlangs haar website. Eén van die nieuwigheden is de toevoeging van Extenso, de nieuwe, digitale kennisdatabank voor de lokale besturen. Het gemeentebestuur besliste onlangs om een abonnement af te sluiten op deze nieuwe informatiedatabank.

In het verleden had het lokaal bestuur aparte abonnementen op de juridische databank Inforum, op de handboeken en naslagwerken van Politeia en op de overheidsdatabank van Pinakes. Zij betaalde voor ieder platform apart een abonnementskost. Deze databanken worden nu allemaal gebundeld op het all-in informatieplatform Extenso.

Met Extenso krijgt het lokaal bestuur één abonnement met toegang voor alle medewerkers en alle mandatarissen van het lokaal bestuur. De abonnementskost ligt ook lager dan de som van de abonnementskosten van de afzonderlijke databanken.

Het grote voordeel van Extenso is dat het aantal gebruikers onbeperkt is en er dus geen gedoe is met gelijktijdige toegangen, en dat de informatie steeds up-to-date beschikbaar is voor alle medewerkers. Alles voor iedereen dus!

Sluit Menu