Nationale test BE-Alert: resultaten van Neteland

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we graag onze inwoners snel verwittigen. Daarom namen de gemeenten uit Neteland vandaag gezamenlijk deel aan de nationale BE-Alerttest. De test was een goede oefening om de procedures uit te proberen en daarnaast onze samenwerking verder te versterken.

Resultaten test op 3 oktober 2019

Op basis van een fictieve noodsituatie stuurden we per sms om 9.50 uur een testbericht uit naar de ‘getroffen’ zone. Enkel telefoonnummers die met een adres in de getroffen zone geregistreerd zijn in BE-Alert, kregen het testbericht.

Gemeente / stad Aantal verstuurd Aantal correct ontvangen
Grobbendonk 817 96,4%
Herentals 1801 95,7%
Herenthout 278 100,0%
Olen 99 99,0%
Vorselaar 178 99,4%
TOTAAL 3 173

Ook in vele andere gemeenten werd BE-Alert vandaag getest. Benieuwd naar de resultaten? Neem een kijkje op www.crisiscenter.be.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!

Sluit Menu