BLOK SECURITY
      
LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
ELMOS
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
SHARE
Westerlo Opgeruimde Gemeente
WesterloDe actie Westerlo Opgeruimde Gemeente loopt ondertussen twee maanden en al meer dan honderdvijftig straten in Westerlo hebben een voor een een fikse opruimbeurt gekregen. Dankzij Frans, Mon, Jan, Mark en Zaman en de vele mensen van het Technisch Centrum achter de schermen is de actie Westerlo Opgeruimde Gemeente een succes. Al 150 straten opgeruimd, nog 250 te gaan, veel moed!

Op het programma: zwerfvuil opruimen, plantsoenen hakken en wieden, goten en boordstenen afranden, verkeersborden, distributiekasten en straatmeubilair kuisen, goten en verhardingen vegen en mos- en onkruidvrij maken, scheve palen rechtzetten, vervaagde verkeersborden vervangen en bermen opvullen. Het is de bedoeling dat we in september-oktober in alle straten (en dat zijn er vierhonderd) van Westerlo geweest zijn.

De actie Westerlo Opgeruimde Gemeente is twee maanden ver. 'Onze 'tornado' is al gepasseerd in Oosterwijk en Voortkapel en is nu volop aan de gang in Heultje. De volgende maanden komen ook Zoerle-Parwijs, Oevel, Tongerlo en Westerlo aan de beurt. Straat per straat pakt de technische dienst Westerlo Opgeruimde Gemeente aan?', zegt schepen Filip Verrezen.

Net zoals thuis is er af en toe een grotere schoonmaak nodig. En daar zijn we nu mee bezig. En dat in alle vierhonderd straten van Westerlo, van april tot oktober. En uiteraard moet ook het gewone onderhoud van onze gemeente blijven voortgaan. Voor schepen van milieu Iris De Wever is het alvast belangrijk dat we samen trots kunnen zijn op Westerlo, Parel van de Kempen!

De campagne loopt van april tot oktober. De gemeente is daarbij in vier zones opgedeeld met de Olenseweg-Zoerlering-Bergveld en de Wimp-Geneinde-Tolhuis als zonegrenzen. Zo hebben we vier zones die achtereenvolgens aan beurt komen: eerst Oosterwijk en Voortkapel (zone 1), daarna Heultje (zone 2), daarna Oevel en Oosterwijk (zone 3) en tenslotte Tongerlo, Westerlo en Zoerle-Parwijs (zone 4), telkens tot aan de zonegrenzen.

Enkele weken voor we in een straat neerstrijken, krijgen de bewoners een briefje in de brievenbus met meer uitleg over wat men in je straat gaat doen. We willen dat de buurt ook zelf meehelpt. Dat kan door overgroeiende hagen of takken te snoeien zodat de stoep terug vrij is of door zwerfvuil of bladeren te ruimen. Mensen kunnen via het meldpunt (e-loket website, meldpunt@westerlo.be en 014 53 92 40) ook voorstellen doen die we, in de mate van het mogelijke, proberen mee te nemen tijdens de actie.

Ook een sociaal en cultureel project

Voor burgemeester Guy Van Hirtum is Westerlo Opgeruimde Gemeente niet alleen een opruimactie, maar ook een sociaal en cultureel project. 'We zijn ook opnieuw op zoek naar straatverantwoordelijken. Dat zijn mensen met een speciaal oog voor al wat beter kan in hun straat en voor hun buren. Niet om te loeren of buren te ambeteren, maar om op een positieve manier bij te dragen aan het welzijn van de buurt. Wie hieraan wil meewerken kan zijn naam opgeven via meldpunt@westerlo.be en 014 53 92 41'.

En Westerlo Opgeruimde Gemeente heeft ook een cultureel luik. Schepen Kristof Welters: 'Het culturele luik van Westerlo Opgeruimde Gemeente gaat over opgeruimde, in de betekenis van blije, mensen. Heel de zomer door kan je naar heel wat leuke activiteiten en in elk dorp zijn er ook zomerwandelingen om je dorp nog beter te leren kennen.'

Meer info

Foto’s op Facebookpagina Gemeente Westerlo