BLOK SECURITY
      
LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
ELMOS
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
SHARE
Nieuws vanuit het schepencollege van Heist op den Berg
Heist-op-den-BergBetterworldbooks

De collectie van de bibliotheek is constant in beweging. Nieuwe boeken worden aangekocht. Oude, versleten en gedateerde boeken worden afgevoerd. In eerste instantie probeert men de oude boeken te verkopen aan de bibliotheekklanten. De overschot wordt gerecycleerd via het containerpark.

Boeken recycleren via het containerpark is behoorlijk arbeids- en tijdsintensief. De geplastificeerde kaften moeten eerst verwijderd worden en daarna moet alles naar het containerpark vervoerd worden. Daarom beslist het college om in zee te gaan met Betterworldbooks om de afvoer van oude boeken te verwerken. Zij halen de oude boeken op in de bibliotheek en slaan ze op in hun magazijn. Ze maken een selectie voor verkoop (via website of marktplaatsen op het internet). Wat niet verkocht geraakt, wordt gedoneerd (bv. aan leesprojecten) of gerecycleerd.

De bibliotheek ontvangt 10% van de opbrengsten van alle verkochte boeken. Een tweede percentage van 5% wordt aan een lokale non-profitpartner geschonken. Heist-op-den-Berg kiest hier voor het nieuwe wijkgezondheidscentrum.

Zonnepanelen en warmtepompen voor academies

Heist-op-den-Berg engageerde zich met het energie- en klimaatactieplan om de energie-efficiŽntie in de toekomst te verhogen en duurzame energiebronnen in te zetten.

De verbouwing en uitbreiding van de muziek- en tekenacademie is een ideale kans om te investeren in hernieuwbare energie. Het college beslist dan ook om twee warmtepompen en zonnepanelen aan te kopen voor de academies.

Subsidies jeugdhuis

Jeugdhuizen kunnen een gemeentelijke subsidie krijgen voor de aankoop van materiaal ter verbetering van hun jeugdhuiswerking. De subsidie bedraagt 50% van de reŽle kosten met een maximum van 1.000 euro.

Jeugdhuis Vibro diende een subsidieaanvraag in bij de jeugddienst voor de aankoop van verlichting en een nieuwe laptop. Het college keurt de aanvraag goed en keert een bedrag van 350 euro uit.

Cameraís voor sluikstorten

Er werden in Heist-op-den-Berg al vele inspanningen geleverd om zwerfvuil en sluikstorten aan te pakken. Sluikstorters zijn echter moeilijk te identificeren. Om de pakkans te verhogen is er een nood aan verplaatsbare camera's.

Het college keurt het bestek en de raming goed voor de aankoop van twee verplaatsbare cameraís ter bestrijding van sluikstort. De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 5 september 2017 om 10 uur toekomen bij het gemeentebestuur.