BLOK SECURITY
      
LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
ELMOS
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
SHARE
Nieuws vanuit het schepencollege van Heist op den Berg
Heist-op-den-BergOpenbare verkoop

Het college gaat akkoord met de verkoop van enkele goederen die afkomstig zijn van het voormalige gemeentehuis in Itegem. Het gaat om oude schilderijen en schilden, bureaus, kasten, oude wetboeken, een tafeltje en een tapijt.
Op de persoonlijke pagina van de gemeente op 2dehands, www.2dehands.be/listuser/8438554/, kan je de goederen bekijken en een bod uitbrengen.

Op donderdag 31 augustus, van 11 tot 14 uur, is er een kijkdag georganiseerd in het voormalige gemeentehuis van Itegem, Hallaarstraat 15, 2220 Heist-op-den-Berg.

Wie op 7 september om 10 uur het hoogste bod heeft uitgebracht op een goed, krijgt het toegewezen. De gekochte goederen kunnen opgehaald worden op donderdag 21 september, van 10 tot 12 uur. Wat niet verkocht wordt, wordt opgehaald door De Kringwinkel Zuiderkempen.

MER-screening RUP ‘Kern Wiekevorst’

Het college neemt akte van het besluit van de MER-cel inzake het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘Kern Wiekevorst’. Het voorgenomen plan geeft geen aanleiding tot aanzienlijk negatieve milieugevolgen, waardoor de opmaak van een plan-MER niet nodig is.

De desbetreffende screeningsnota en beslissing kunnen geraadpleegd worden op de website van de dienst MER (www.mervlaanderen.be), op de gemeentelijke website (www.heist-op-den-berg.be – bestuur – openbare onderzoeken) en bij Bouw en Milieu, Leopoldlei 40 in Heist-op-den-Berg.

Wegen- en rioleringswerken Berlaarbaan

Het wegdek van de Berlaarbaan is in zeer slechte staat. Herstelling is noodzakelijk. Deze weg werd veelvuldig gebruikt als omleidingsweg tijdens de herinrichting van Itegem-centrum. De technische dienst stelt voor om de werken uit te voeren in samenwerking met Pidpa, waarbij er naast de herstelling van het wegdek ook een gescheiden rioleringsstelsel wordt aangelegd. Het college gaat hiermee akkoord en geeft opdracht aan de technische dienst om een ontwerper aan te stellen voor de opmaak van het ontwerp, het aanbestedingsdossier en de opvolging van de werken.

De kosten zullen deels door de gemeente en deels door Pidpa gedragen worden.

Swan II

Van 27 tot 30 januari 2017 was een Heistse delegatie met een 40-tal personen te gast in Ercolano in het kader van een Europees twincityproject onder de noemer 'SWAN - Society With Awareness of Non-Discrimination'. Ondertussen werd een subsidieaanvraag voorbereid voor het tegenbezoek van een Italiaanse delegatie onder de noemer 'SWAN II'. Deze aanvraag werd goedgekeurd door de Europese Commissie op 22 juni 2017. Heist-op-den-Berg krijgt een subsidie van 7.500 euro om het tegenbezoek te organiseren.

Het gemeentebestuur beslist dan ook om een 42-koppige delegatie uit Ercolano te ontvangen in Heist-op-den-Berg van 1 tot 5 maart 2018. Een werkgroep zal het bezoek voorbereiden. Een bezoek aan het gerechtshof van Mechelen, aan de Dossin-kazerne en een concert in CC Zwaneberg staan alvast op het programma. Verder zullen allerlei workshops plaatvinden over diversiteit en integratie, participatie, cultuur, …