LUISTER LIVE
SOCIAL MEDIA
         
LUISTER LIVE
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Nieuws vanuit het schepencollege van Heist op den Berg
Heist-op-den-BergHerinrichting onthaal en Burgerzaken

Eind november gaan er werken van start in het gemeentehuis op Kerkplein 17. Burgerzaken plant namelijk een herinrichting van de loketruimte. De huidige indeling maakt plaats voor vijf loketten, een aparte spreekkamer, een aangepaste en goed toegankelijke wacht­ruimte met speelhoekje en een afgescheiden ruimte voor de backoffice.

Als je het gemeentehuis bezoekt na de herinrichting, zal het onthaal ze­ker in het oog springen. De onthaalmede­werkers krijgen een prominente rol en het onthaal zal meer open zijn: er zal steeds een medewerker aanwezig zijn als de loketten op het Kerkplein open zijn en ook tijdens de middag. Het afhalen van klaargemaakte documenten zo­als een reispas of rijbewijs kan in de toekomst ook meteen aan het onthaal.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers aan het juiste loket worden geholpen, zal Burger­zaken een klantgeleidingssysteem gebruiken: gedaan met wachten in één rij zonder te weten aan welk loket je moet zijn. Je neemt een ticket aan een ticketzuil of bij de onthaalmedewerker en loopt door naar de wachtruimte waar jouw nummer ver­schijnt op een plasmascherm. Op het scherm zie je meteen aan welk loket je gehol­pen zal worden.

De werken starten op dinsdag 28 november. Die dag is Burgerzaken uitzonderlijk gesloten.
Vanaf 29 november zijn de loketten terug open. De werken duren dan nog een tweetal weken.

Als alles goed gaat, ontvangen we jullie graag in januari 2018 in een vernieuwde loketruimte.

Garageverkoop G’-Store

Het college geeft toelating aan G'-Store om een garageverkoop te organiseren op het grondgebied van Bruggeneinde en Booischot (uitgezonderd Pijpelheide) op zaterdag 16 juni 2018 van 8 uur tot 17 uur. Deze garageverkoop is gekoppeld aan de garageverkoop in Hulshout die G’-Store dezelfde dag organiseert.

Het gaat om een gewone garageverkoop waarbij geen straten afgesloten worden en waarbij de verkoop plaatsvindt op het eigen privédomein en niet op de stoep (of openbaar domein).

Locaties elektrische laadpalen

De Vlaamse overheid wil het aanbod van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen systematisch uitbouwen. Daarom moet het gemeentebestuur voor de jaren 2018 en 2019 nieuwe locaties doorgeven voor het plaatsen van elektrische laadpalen. De locaties moeten 24 uur op 24 toegankelijk zijn, er moet plaats zijn voor minstens twee parkeervakken en er moet een 4100V-net aanwezig zijn.

In 2017 werden in Heist-op-den-berg nog laadpalen geplaatst op volgende plaatsen: parking Leopoldlei, parking WZC Berkenhof en parking Hof van Riemenstraat.

Het college beslist om volgende locaties voor te stellen voor de komende jaren: parking sporthal De Lichten en parking Wiekevorst-Dorp in 2018, en parking nieuw zwembad Lostraat en parking kerkplein Schriek in 2019.

Aanstellen veiligheidscoördinator

Het college stelt een veiligheidscoördinator aan voor het ontwerp en de verwezenlijking van verkaveling ‘De Bos’ en voor het ontwerp en verwezenlijking van verkaveling ‘BPA Hallaar'.

In beide gevallen zijn de kosten volledig ten laste van de verkavelaar.