Nieuwe uitvalsbasis voor KSA Herentals

Al sinds KSA Herentals werd opgericht in 1934, vindt de jeugdbeweging onderdak in het Sint-Jozefscollege. Maar de laatste jaren worden bij kOsh, de Herentalse scholengemeenschap, heel wat hervormingen doorgevoerd, waardoor er niet langer plaats zal zijn voor een jeugdbeweging binnen de school. Het huidige lokaal voldeed al enige tijd niet meer aan de noden van de jeugdbeweging. Toch betreurt de KSA dat de school de samenwerking nu stopzet.

De KSA heeft samengezeten met de jeugddienst en de schepen(en) van jeugd om op zoek te gaan naar een oplossing. Uiteindelijk was het de jeugdbeweging zelf die op een nieuwe locatie botste. De lokalen achter de Sint-Antoniuszaal in de Kapucijnenstraat stonden al enige tijd leeg nadat de Zonnemeisjes-Zonneknapen in 2018 de werking stopzetten. De parochie is zeer blij dat er opnieuw een jeugdbeweging zich wil vestigen in de gebouwen.

Vanaf september 2020 zullen de wekelijkse activiteiten van de KSA dus niet langer doorgaan in het Sint-Jozefscollege, maar op hun nieuwe locatie in de Kapucijnenstraat. De leiding is zeer tevreden met de nieuwe locatie. De lokalen bevinden zich in het centrum van Herentals, wat voor de KSA een belangrijke voorwaarde was. Er zijn drie ruime lokalen en voldoende opslagruimte voor al het kampmateriaal. Bovendien zullen de leden zich nu ook kunnen uitleven op het grasveld voor het gebouw.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.