Nieuwsbrief van de stad Herentals – Week 10

Herenthoutseweg afgesloten van 14 tot 16 maart

De voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe brug over het Albertkanaal aan de Herenthoutseweg zijn ondertussen van start gegaan. Van zaterdag 14 tot maandag 16 maart verplaatst Pidpa de waterleidingen. Tijdens die periode is de Herenthoutseweg, tussen de Meidoornlaan en de Wilgenlaan, afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel door via de Notelarenlaan.

De officiële omleiding voor het doorgaand verkeer loopt via de E313, de Aarschotseweg, de ring en de Lierseweg. De bussen van De lijn (lijn 159 en lijn 511) volgen een omleiding via Wolfstee.

Vanaf 17 maart is de doorgang tussen de Herenthoutseweg en de Wilgenlaan definitief afgesloten. Wilt u de Molekens in- of uitrijden, dan kan dat via de Meidoornlaan. De glascontainers die aan de Wilgenlaan stonden zijn reeds verhuisd naar het multifunctioneel terrein aan de Herenthoutseweg.

Opendeur in dagopvangcentrum Cado Herentals

Dagopvangcentrum Cado Herentals neemt deel aan de Dag van de Zorg op zondag 15 maart. Tussen 10 en 17 uur kunt bent u van harte welkom voor een rondleiding, informatie en koffie met gebak. Het centrum bevindt zich in een gerenoveerde vleugel van woonzorgcentrum Sint-Anna (Vorselaarsebaan 1).

Cado staat voor Collectieve Autonome Dagopvang. Ouderen, zorgbehoevenden en mensen met dementie krijgen er zorg op maat. Dankzij de dagopvang hebben hun mantelzorgers even tijd voor zichzelf terwijl hun geliefde goed verzorgd wordt. Ook wie zich vaak eenzaam voelt en graag wat gezelschap heeft, is welkom.

De gasten brengen er een gezellige dag door in een warme, huiselijke sfeer. Ze kunnen er helpen koken, de afwas doen, in de tuin werken, naar de winkel gaan, kaarten, knutselen, wandelen, een uitstap maken of gewoon gezellig koffiekletsen. Voor meer informatie kunt u terecht bij coördinator Anja Schellens (gsm 0474-55 09 24, coord.cado@iok.be).

Stad zet Sanne Cant in de bloemetjes

Op zaterdag 14 maart huldigt het stadsbestuur Sanne Cant die op 11 januari 2020 Belgisch kampioen veldrijden werd. Om 19.30 uur ontvangt het stadsbestuur Sanne en enkele genodigden in het Dorpshuis van Noorderwijk. Daar ondertekent ze het Gulden Boek en ontvangt ze een attentie van de stad. Aansluitend is iedereen welkom in café Welkom (Ring 20) om samen het glas te heffen op de Belgisch Kampioen veldrijden.

Wijngaard verkeersvrij op zondag 15 maart

Op zondag 15 maart organiseert basisschool Wijngaard een loopevenement door het bos. Hierdoor is er tussen 9.30 uur en 15 uur geen verkeer mogelijk in de Wijngaard (tussen Heistraat en Rankenstraat).

Parkeerverbod aan Helikopterplein op dinsdag 24 maart

Op dinsdag 24 maart organiseert kOsh een verkeersles over de gevaren van de dode hoek. Op het Helikopterplein staat een vrachtwagen zodat de leerlingen de problematiek in de praktijk kunnen bekijken. Hierdoor geldt er van 8 tot 15.30 uur een parkeerverbod op het Helikopterplein.

Stad heeft vacature voor een maatschappelijk werker

De stad heeft een vacature voor een maatschappelijk werker. Het gaat om een voltijds vervangingscontract voor drie maanden. Solliciteren kan tot en met 15 maart 2020. Bekijk de gedetailleerde functiebeschrijving en uitgebreide aanwervingsvoorwaarden op www.herentals.be/vacatures.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.