Nieuwsbrief van de stad Herentals – Week 27

Gratis coaching voor etalages kernwinkelgebied

Vandaag gaf retail expert Steven Bollé aan Sigrid Slegers, zaakvoerster van Balou Kinderschoenen (Zandstraat 19), een gratis coaching over hoe ze haar fysieke winkel kan optimaliseren. Dit was een van de tien sessies die het stadsbestuur en de provincie Antwerpen in het kader van Straat in het vizier organiseerden voor de ondernemers van de Zandstraat. Handelshart Herentals ondersteunt het initiatief en betaalt voor tien extra coaching sessies voor alle ondernemers uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Schepen Yoleen Van Camp: “Het stadsbestuur werkt samen met de provincie Antwerpen om de Zandstraat als winkelstraat terug in ere te herstellen. Dat gebeurt via het project Straat in het vizier, dat het doel heeft de bekendste winkelstraten van Herentals, Geel, Mol, Hoogstraten en Heist-op-den-Berg te versterken. Het project startte in september 2018 en loopt nog tot oktober 2020. Het project wordt voor 490.000 euro gesubsidieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), voor 328.000 euro door de provincie Antwerpen, en voor 80.000 euro door elk deelnemend lokaal bestuur, waaronder ook Herentals. De Zandstaat vormt in dit project een concept street, een soort proefstraat waar de stad, de provincie en de lokale ondernemers samen acties op touw zetten om hun winkelstraat uniek, gezond en leefbaar te houden. Zo willen we de aantrekkelijkheid van ons kernwinkelgebied versterken. Een degelijk en divers aanbod is immers van levensbelang voor de leefbaarheid van iedere handelskern. We vinden de coaching sessies een uitstekend traject, en bestellen via Handelshart tien extra sessies voor de andere handelaars van de stad.”

Linda Van Oost, ondervoorzitter Handelshart Herentals: “Als Handelshart juichen we deze workshops toe. We hebben Steven Bollé zelf ook geëngageerd voor tien extra sessies voor onze leden. Hij adviseert hen ook over de promotie van hun zaak, het imago, klantenbenadering en diverse mogelijke communicatiekanalen. Het gaat om een zeer uitgebreid en praktijkgericht persoonlijk advies. We zijn dan ook blij dat we vandaag deze sessie kunnen doen bij Balou Kinderschoenen, een winkel die al bijna dertig jaar in de Zandstraat aanwezig is. Steven geeft Sigrid, de uitbater, praktisch advies over hoe ze haar etalage, haar winkelinrichting en haar huisstijl kan optimaliseren. Bij de start van een sessie luistert de retail coach naar het verhaal van de handelaar, om beter te begrijpen hoe zij werkt en haar zaak uitbaat. Vervolgens geeft hij inspiratie om de zaak te verbeteren en er zelf mee aan de slag te gaan. Indien nodig bezorgt de retail expert na deze persoonlijke sessie nog beeldmateriaal ter inspiratie. Dat zijn voorbeelden om te illustreren wat hij met de tips juist bedoelt (foto’s van winkels die hij al bezocht heeft, foto’s die hij op Pinterest vindt,…). Nadien blijft er ook telefonisch contact en e-mail verkeer.”

Schepen Yoleen Van Camp: “De stad en de provincie organiseerden in het voorjaar van 2019 al gelijkaardige workshops in de Zandstraat en deze werden door de handelaars zeer positief onthaald. Maar deze sessies zijn niet de enige plannen die we hebben voor het kernwinkelgebied. Voor dit jaar staat nog een grote promotie van onze handelaars in de steigers, waar we natuurlijk ook de Zandstraat niet zullen vergeten. We willen het kernwinkelgebied ook groener maken en feestelijk inhuldigen. We werken ook aan een uitbreiding van de website www.handelshart.be met getuigenissen van ondernemers uit de Zandstraat ‘waarom ondernemen in Herentals?’.”

Sluit Menu