Nieuwsbrief van de stad Herentals – Week 31

WZC Sint-Anna zoekt verpleegkundigen

Woonzorgcentrum Sint-Anna heeft vacatures voor verpleegkundigen. Solliciteren kan tot en met 4 september 2019. Bekijk de aanwervingsvoorwaarden en functiebeschrijving op www.herentals.be/vacatures.

Streethockey Festival op de Grote Markt

In augustus vindt het Europees Kampioenschap Hockey plaats in Antwerpen. Hockeyclub Artemis grijpt deze gelegenheid aan om de hockeysport in en rond Herentals in de kijker te plaatsen. Op zaterdag 17 augustus organiseert de club een Streethockey Festival op de Grote Markt. Vanaf 13 uur kunt u demonstraties van streethockey bijwonen en deelnemen aan een gratis initiatie. Er zijn ook graffitikunstenaars die u tonen hoe u streetart kunt maken. Foodtrucks en muziek maken het festival compleet.

Op de zuidkant van de Grote Markt (tussen Lantaarnpad en Koppelandstraat) geldt een parkeerverbod van zaterdag 17 augustus om 8 uur tot zondag 18 augustus om 12 uur.

Nieuwe zwemlessen voor driejarigen en hun ouders

De stad start dit najaar met nieuwe zwemlessen voor driejarigen. Vanaf 20 september kunnen zij samen met hun mama of papa een reeks watergewenning volgen in het Netepark. Uit onderzoek blijkt dat kinderen van drie jaar nog net te jong zijn om deel te nemen aan de gewone groepslessen. Met de extra begeleiding van hun ouders, kunnen zij toch al wat ervaring opdoen. De lessen vinden telkens plaats op vrijdagavond. Een reeks van tien lessen kost 54 euro. Houders van een Vrijetijdspas betalen 27 euro. Inschrijven kan vanaf 19 augustus om 18 uur via de webshop.

De gewone zwemlessen zijn er vanaf september enkel nog voor kinderen vanaf vier jaar. Vanaf die leeftijd zijn de kinderen beter in staat om hun aandacht bij de groepslessen te houden en kunnen ze al enkele zwemtechnieken onder de knie krijgen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.herentals.be/zwemlessen of tel. 014-21 21 86.

Subsidies voor Herentalse sportverenigingen

Sportverenigingen die aangesloten zijn bij de Herentalse sportraad kunnen elk jaar een aanvraag indienen om een basissubsidie te krijgen van de stad. Voor het dienstjaar 2019 (werkingsjaar 2018)

verdeelt het college van burgemeester en schepenen het totale subsidiebedrag van 15.010 euro over veertig sportverenigingen. 680 euro van het subsidiebedrag gaat naar schoolsport.

Negentien erkende sportverenigingen komen ook in aanmerking voor een impulssubsidie. Met deze subsidie wil de stad sportverenigingen aanmoedigen om sportactiviteiten te organiseren die begeleid worden door gediplomeerde jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren. Het totale bedrag van de impulssubsidie bedraagt 22.190 euro.

Uitreiking van de Nestor

De Nestor wordt jaarlijks toegekend aan een of meer personen uit de Vlaamse culturele wereld met een lange en waardevolle staat van dienst. Dit jaar zijn kleinkunstduo Miek en Roel en journalist-columnist Guy Tegenbos de laureaten. Op zaterdag 24 augustus om 15 uur ontvangen zij hun prijs in de schouwburg van cc ’t Schaliken (Grote Markt 35). Iedereen is welkom om de prijsuitreiking bij te wonen. De toegang is gratis maar u moet zich wel vooraf inschrijven via (ingrid.ryken@telenet.be, gsm 0476-23 67 37).

De Nestor is een organisatie van het Nestorcomité, opgericht door vzw Heibel in samenwerking met de Herentalse cultuurraad. Het stadsbestuur ondersteunt de uitreiking met een receptie en een subsidie van 1.500 euro.

Garageverkoop in de Sint-Waldetrudisstraat

Op zaterdag 10 augustus vindt er een garageverkoop en rommelmarkt plaats in de Sint-Waldetrudisstraat. Hierdoor is er tussen 10 en 18 uur geen verkeer mogelijk in de Sint-Waldetrudisstraat (tussen Bovenrij en Noorderwijksebaan). Er geldt ook een parkeerverbod.

Neteland Natuurloop voor het goede doel

Op zaterdag 24 augustus kunt u deelnemen aan de vijfde Neteland Natuurloop door de Herentalse bossen. U kunt kiezen uit een afstand van 5, 12, 16 of 21 kilometer. Tussen 9.30 uur en 12 uur kunt u vrij starten aan de scoutslokalen aan Wijngaard 10. Iedereen is welkom: kinderen, wandelaars, joggers en supporters. Deelnemen kost 10 euro. De opbrengst gaat naar het Olivia Fund. Voor de veiligheid van de lopers is de Heistraat van 9 tot 15 uur autovrij.

Sluit Menu