Nieuwsbrief van de stad Herentals – Week 45

Infoavond over nieuwe sporthal voor Noorderwijk en Morkhoven

Bent u benieuwd naar de nieuwe sporthal van Noorderwijk en Morkhoven? Kom dan op dinsdag 26 november om 20 uur naar het parochiecentrum van Noorderwijk (Ring 27). Het stadsbestuur geeft er meer uitleg over het project, de aanpak en de verdere timing. Uiteraard kunt u achteraf ook vragen stellen.

Infomarkt over nieuwe spoorwegbrug

Om grotere schepen over het Albertkanaal te laten varen, is de nv Vlaamse Waterweg al enkele jaren bezig met de bruggen over het kanaal te vervangen en te verhogen. Zo wordt ook de spoorwegbrug Lier-Herentals vervangen. De werkzaamheden voor die brug starten ten vroegste in het najaar van 2020.

Wilt u al meer weten over hoe de werkzaamheden zullen verlopen? Op woensdag 27 november houdt de Vlaamse Waterweg een infomarkt in zaal ‘t Hof (Grote Markt 41). U bent tussen 16 en 20 uur welkom. Kunt u er niet bij zijn, neem dan een kijkje op www.vlaamsewaterweg.be/spoorbrug-herentals.

Sint-Jobsstraat afgesloten tijdens plaatsing fietsbrug

Van vrijdag 22 tot maandag 25 november plaatst de provincie Antwerpen een fietsbrug over de Sint-Jobsstraat. Hierdoor is de Sint-Jobsstraat (tussen Schuttersstraat en Kamergoor) tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De omleiding voor het autoverkeer loopt via de Geelseweg. Fietsers volgen een omleiding via het jaagpad. Tijdens de voorbereiding en de afwerking plaatst de aannemer tijdelijke verkeerslichten zodat het verkeer langs de werf kan passeren.

Planning:

  • Op vrijdag 22 november van 7 tot 22 uur: tijdelijke verkeerslichten
  • Van vrijdag 22 november om 22 uur tot zondag 24 november om 18 uur: verboden verkeer
  • Van zondag 24 november om 18 uur tot maandag 25 november om 16 uur: tijdelijke verkeerslichten

De fietsbrug maakt deel uit van de nieuwe fietsostrade F105. Die begint aan het station van Herentals en loopt langs de spoorweg over Olen, Geel en Mol tot in Balen. Met een totale afstand van 36 kilometer zorgt ze ervoor dat u veilig en vlot door de Kempen kunt fietsen.

Strooidienst staat klaar vanaf 1 november

Tussen begin november en eind maart staat een ploeg van de stedelijke werkplaats opnieuw vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week paraat om gladde wegen te bestrijden. De strooidiensten van de stad zorgen voor de gemeentelijke wegen en fietspaden, de strooidiensten van het Vlaamse Gewest voor de gewestwegen (Lierseweg, Poederleeseweg, Lichtaartseweg, Aarschotseweg, Geelseweg, ringlaan, …).

Omdat Herentals ettelijke kilometers wegen telt en de strooidiensten niet overal tegelijk kunnen zijn, gaan de strooiploegen in fasen te werk.

  • In de eerste fase pakken de strooiploegen de drukste wegen en fietspaden aan. Ze besteden in het bijzonder aandacht aan de bereikbaarheid van het ziekenhuis, het station en de industriezone.
  • Daarna rijden ze langs de belangrijkste invalswegen en hellingen. Ze zorgen er ook voor dat scholen en andere openbare gebouwen veilig bereikbaar zijn. Op schooldagen volgen de strooiploegen dan ook andere rondes dan tijdens het weekend of vakanties.
  • In een volgende fase trekken de strooidiensten naar de belangrijkste wegen binnen woonwijken.
  • Pas daarna strooien de diensten op aanvraag.

Houd er rekening mee dat het gestrooide zout pas effect heeft als er intensief over gereden, gefietst of gestapt wordt.

Doe mee met de Switch-campagne en betaal minder voor energie

Energieleveranciers veranderen voortdurend hun tarieven. U kunt dus fors besparen op uw energiefactuur door te veranderen van leverancier. Overstappen is gratis en heel eenvoudig. Maar kiezen welke leverancier en welk contract het beste bij u past, is niet zo gemakkelijk. Om u te helpen, organiseert de stad samen met de Energiesnoeiers een Switch-campagne.

De Energiesnoeiers komen naar Convent2 (Augustijnenlaan 26/1) en gaan gratis na welk energiecontract voor u het voordeligst is. Als u dat wilt, helpen zij u meteen over te stappen. Op woensdag 20 november kunt u vrij langskomen tussen 13 en 16 uur. Breng zeker uw afrekening van gas en elektriciteit mee! Komt u liever op afspraak? Dat kan op vrijdag 22 november tussen 10 en 13 uur. Voor een afspraak neemt u contact op met Lieze Valenberghs (liezevalenberghs@ocmwherentals.be, tel. 014-24 66 92).

Dag van de Ambachten: bezoek de Herentalse ambachtslui!

Op zondag 17 november is het Dag van de Ambachten. Overal in het land zetten erkende Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open. U ontdekt er gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten en u kunt er kennismaken met hun knowhow en passie. In Herentals bent u welkom bij THEEmuse (Watervoort 140) en Deboekbinder.be (Dikberd, 34 unit 9B). Alle informatie en de volledige lijst met deelnemende ambachtslieden vindt u op www.dagvandeambachten.be.

Sluit Menu