Nieuwsbrief Westerlo 144

Volg nu een opleiding reanimeren en defibrilleren
Hartveilige gemeente Westerlo organiseert deze maand zes keer een avondopleiding reanimeren en defibrilleren. De opleidingen vinden plaats in Oevel, Heultje en Tongerlo en staan open voor iedereen vanaf 16 jaar. Tijdens deze eenmalige drie uur durende cursussen leer je reanimeren en een automatische externe defibrillator (AED) gebruiken.

Deelnemen kost 5 euro. Elke deelnemer krijgt een mondmasker dat je kan gebruiken bij eventuele interventies. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via het e-loket op www.westerlo.be of aan het onthaal op het gemeentehuis.

Telkens van 19 tot 22 uur

dinsdag 5 november in Basisschool Het Lo in de Gemeentestraat 9 in Oevel (inschrijvingen afgesloten)
donderdag 7 november in Basisschool Het Lo in de Gemeentestraat 9 in Oevel
maandag 18 november in het Rodekruislokaal in de Pastorijstraat 1 in Heultje
woensdag 20 november in het Rodekruislokaal in de Pastorijstraat 1 in Heultje
dinsdag 26 november in het Rodekruislokaal in de Meulemanslaan 16 in Tongerlo
donderdag 28 november in het Rodekruislokaal in de Meulemanslaan 16 in Tongerlo

Herdenking Wapenstilstand in zeven Westelse dorpen
Op maandag 11 november is het Wapenstilstand. Die dag herdenken we in de zeven Westelse dorpen de slachtoffers van de twee wereldoorlogen met een viering in de kerk.

In Zoerle-Parwijs is dat om 9 uur, in Voortkapel om 9.30 uur, in Tongerlo en Oosterwijk om 10 uur, in Heultje, Oevel en Westerlo om 10.30 uur. Na de viering volgt een korte huldiging op de begraafplaats en aan het standbeeld van de gesneuvelden. In het centrum van Westerlo vertrekt een optocht om 9.30 uur aan het gemeentehuis. In Voortkapel worden om 12 uur bloemen neergelegd aan het monument in Schobbroek.

De herdenkingen zijn een organisatie van de lokale oud-strijdersverenigingen. Gemeente Westerlo en de centrale raad van vaderlandslievende verenigingen nodigen iedereen uit om eraan deel te nemen en om die dag de Belgische vlag uit het raam te hangen.

Sluit Menu