Nieuwsbrief Westerlo 145

Rustig blokken in de abdij van Tongerlo in december en januari

Zoek je een rustig plekje om te studeren tijdens de aankomende blok- of examenperiode? Van maandag 9 december tot vrijdag 17 januari kan dat gratis tussen 8.30 en 21 uur in studiezaal de Schaapskooi in de abdij van Tongerlo, met uitzondering van de weekends en donderdagen 12 en 19 december en 9 en 16 januari.

Blokken in de abdij wordt georganiseerd door de gemeente Westerlo, en vindt plaats met dank aan de norbertijnen van Tongerlo voor het ter beschikking stellen van hun studiezaal. Je moet je niet op voorhand aanmelden.

Ouderenweek in Lokaal Dienstencentrum TerHarte

In het kader van de ouderenweek organiseert Lokaal Dienstencentrum TerHarte heel wat activiteiten om ouderen in te schakelen voor een hechtere buurt. Een overzicht vind je op https://www.westerlo.be/nieuws/ouderenweek-van-18-tot-24-november-het-lokaal-dienstencentrum-terharte.

In het dorpsrestaurant van het lokaal dienstencentrum kan je ook elke middag van maandag tot vrijdag terecht voor lekkere, gezonde en goedkope (8 euro) maaltijden. Vooraf inschrijven kan via dienstencentrum@westerlo.be of 014 53 87 87.

Ook de zorg voor demente personen uit je omgeving staat erg centraal in TerHarte. Zo kan je bijvoorbeeld aansluiten voor een belevingswandeling over dementie van 1 kilometer rond het lokaal dienstencentrum. Kom zeker eens langs!

Tongerlo neemt afscheid van het oude zwembadgebouw

In de Meulemanslaan in Tongerlo is begin deze week gestart met de afbraak van het oude zwembad van Tongerlo. Tegen het einde van de maand blijft er van het gebouw niets meer over. Op de plaats van het zwembad komt een speelzone voor de kinderen van basisschool ‘t Grafiekje en de Kinderclub.

Het oude zwembad was na veertig jaar dienst volledig versleten. Heel wat mensen hebben er leren zwemmen. Daarom wordt, na de sloop, met de gevelsteen van het oude zwembad, een muur weer opgebouwd om het perceel vooraan af te sluiten. Die muur zal ons blijvend herinneren aan de plaats van het gemeentelijk instructiebad. Voor de afbraakwerken kreeg Westerlo subsidies van de Vlaamse overheid. Leerlingen van Tongelsbos gaan na de afbraak meehelpen met de heropbouw van de muur. Zo is het project ook educatief, leerrijk en sociaal.

De grote grondvraag

Hoe gezond is je grond? Dat onderzoekt OVAM in De Grote Grondvraag. Daarin toont OVAM op kaart of er bodeminformatie over je grond bestaat. Op de website www.degrotegrondvraag.be kan je je adres opzoeken en nakijken hoe het met je grond gesteld is. Stoot je op een probleem? Dan zoekt OVAM het samen met je uit en helpt het je om je grond opnieuw gezond te maken.

Door ons industriƫle verleden zijn er in heel Vlaanderen nog een pak verontreinigde gronden. Door deze gronden te saneren worden schadelijke stoffen uit de bodem verwijderd zodat ze geen risico meer vormen voor de gezondheid van de mensen en de natuur.

Sluit Menu