Nieuwsbrief Westerlo 152

Bib gesloten van maandag 17 tot zondag 23 februari

Omwille van verbouwingswerken is de bib van maandag 17 tot zondag 23 februari gesloten. Op maandag 24 februari is ze terug open. Tijdens de sluitingsweek wordt het vaste vloerkleed in de jeugdafdeling vernieuwd. Daarvoor moeten heel wat rekken verplaatst worden. Het personeel van de bib maakt van de sluitingsweek ook gebruik om de afdeling informatie voor volwassenen opnieuw in te richten.

Alle uitleentermijnen zijn met minstens drie weken verlengd zodat niemand tijdens deze week zijn boeken moet binnenbrengen. Gelieve ook geen uitleenmateriaal in de brievenbus van de bib te steken, maar alles gewoon terug mee naar huis te nemen. Alvast bedankt voor je begrip en tot binnenkort in de vernieuwde en grotere bib!

Bootleg Eighties op Valentijnsdag

Ben je nog op zoek naar de ultieme Valentijnsuitstap? Kom dan op vrijdag 14 februari om 20 uur naar De Zoerla in de Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs. Daar treden The Wild Boys op met hun show The Bootleg Eighties.

Twee uur lang komen de hits van de jaren 80 aan bod met onder andere Wham!, Culture Club, Frankie Goes To Hollywood, Eurythmics, Depeche Mode, Lionel Richie, Erasure, Phil Collins, Simple Minds en Spandau Ballet. The Wild Boys, een straffe band uit de UK, zorgt voor fantastische meezingers, visuals en special effects. Haal je beenverwarmers boven en kom verkleed! Samen herbeleven we de blinkende, briljante jaren 80.

Tickets kosten 20 euro in Webshop Westerlo op www.westerlo.be. Aan de kassa betaal je 22 euro.

Vlieg er mee uit tijdens de Dag van de Academie op zaterdag 15 februari

Wil je mee vliegen? Kom dan zaterdag 15 februari naar de Kunstencampus in de Boerenkrijglaan 25 in Westerlo. Op die dag zet de Academie voor Beeldende Kunst Westerlo haar deuren open tijdens de Dag van de Academie.

De aandacht gaat naar de relatie tussen kunst en wetenschap. Daarom zijn er tussen 9.30 en 12.30 uur heel wat workshops voor iedereen. Het is ook een dag om hulde te brengen aan de onlangs overleden kunstenaar Panamarenko en zijn vliegende objecten, assemblages en fantasiedieren. De Westelse afdeling van de Academie voor Muziek, Woord en Dans treedt tussen 10 en 12 uur op in het Tongelhof in Tongerlo.

Lezing over draagkracht en draaglast bij mantelzorgers op maandag 17 februari

Zelfzorg, adempauzes, grenzen stellen en herkennen, werk combineren met mantelzorg, burn-out en samenwerken met zorgverleners. Het zijn allemaal uitdagingen waar mantelzorgers voor staan in de zorg voor hun naasten met dementie.

Op maandag 17 februari om 19 uur komen gastsprekers van het Vlaams Mantelzorgplatform ervaringen en tips uitwisselen op deze informatieve content(d)ementavond. Die vindt plaats in zaal ‘t Rietje in Lokaal Dienstencentrum TerHarte.

Oirschot-Westerlo 1980-2020

Dit jaar vieren we het veertigjarig bestaan van de verzustering met de Nederlandse gemeente Oirschot. We doen daarom een warme oproep aan iedereen die aan deze jubileumviering wil deelnemen. Heb jij of je vereniging nog steeds nauwe contacten met Oirschot of heb je mooie herinneringen aan deze vriendschapsband, geef dan voor 31 maart een seintje aan de cultuurdienst, zodat je mee deel kan uitmaken van de festiviteiten.

De ‘verweving met de Merode’ en de ‘Europese gedachte’ vormden het uitgangspunt voor de verzustering met Oirschot. Op 3 mei 1980 wisselden Westerlo en Oirschot de oorkonden uit en was de verzustering een feit. Sinds de ondertekening zijn er vele contacten, zowel georganiseerd door het gemeentebestuur als door het verengingsleven.

Westerlo onderhoudt nauwe vriendschapsbanden met drie zustergemeenten: Oirschot in Nederland, Ottersweier in Duitsland en Westerlo in de USA. Sinds 2018 is er ook een officieel peterschap tussen Westerlo (Voortkapel) en Fulda in Duitsland.

Westerlo stuurt delegatie naar Colombia

Van 15 tot 29 februari gaan schepen van ontwikkelingssamenwerking en vrede Kristof Welters en de secretaris van het Vlaams Netwerk van Solidariteit oud-schepen en oud-OCMW-voorzitter Harry Plettinx naar Colombia. Ze nemen er deel aan een aantal herdenkingen voor de vredesgemeenschap van San José de Apartado. Ook staat er een ontmoeting met de Belgische ambassadeur in Bogota op het programma. Daarna volgt er een driedaagse tocht te voet naar de verschillende vredesgemeenschappen waar het bloedbad van 2005 herdacht wordt. Tijdens de tweede week nemen Kristof en Harry deel aan het vierdaagse vredesforum in de universiteit Quindio in de stad Armenia.

Vijftien jaar geleden werden in San José de Apartado acht leden van de plaatselijke vredesgemeenschap vermoord door het leger. Het bloedbad was de aanleiding voor de gemeente Westerlo en de Federatie van Parochies om in 2006 een bondgenootschap af te sluiten met deze gemeenschap. Het was het begin van een intensief en permanent engagement van solidariteit.

Maandagavond 10 februari vond er in het gemeentehuis een solidariteitsactie plaats voor de Vredesgemeenschap van San José de Apartado in Colombia.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.