Plantdag op buurtplek ’t Werft

Vrijdag 15 november steken de leerlingen van het Heilig-Hartcollege de handen uit de mouwen op hun buurtplek.

Tussen 10 en 12 uur gaan twee groepen – telkens een combinatie van kindjes uit de eerste kleuterklas en leerlingen uit het vijfde leerjaar – er het speelbos aanplanten. Ze krijgen tijdens dit co-creatiemoment hulp van de leerlingen van de Heistse Atheneum Tuinbouwschool, die zo ondersteunend leren werken.

Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg zocht het partnerschap van Regionaal Landschap Rivierenland op om de buurtplek ’t Werft in Heist-station vanuit een participatieve insteek te kunnen realiseren. Sinds de opstart van het project in november 2017 ging het bestuur een actieve dialoog aan met de omgeving. Buurtbewoners, het Heilig-Hartcollege en de Chiro brachten samen de kwaliteiten en knelpunten in kaart, vormden ideeën toetsten ze af op het terrein.

In de zomerperiode 2018 werd feedback op het voorontwerp verwerkt, met een concreet uitvoeringsplan tot gevolg. Dat plan krijgt sinds begin 2019 concreet vorm. In het voorjaar van 2019 werden de padenstructuur en het sportveld aangelegd. Heuvels en een amfitheater brachten reliëf.

Nu wordt de aanplanting verder afgewerkt. Een aantal kinderen van het vijfde leerjaar hebben in het verleden misschien zelfs meegewerkt aan de ontwerpsessie die de leerlingenraad organiseerde op school. Nu kunnen ze hun ideeën in de praktijk omzetten. De kleuters zullen in hun schoolcarrière de plek verder zien evolueren en er geregeld naartoe trekken voor spel, sport en ontspanning.

Praktisch

  • 15 november 2019

Eén groep plant van 10 tot 10.50 uur en een tweede groep van 11 tot 11.50 uur

  • Buurtplek Werft, Biekorfstraat 28 J, Heist-station

Dit project werd mee mogelijk gemaakt in samenwerking met Regionaal Landschap Rivierenland en door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en de provincie Antwerpen.

Sluit Menu