Uit het schepencollege van Heist-op-den-Berg

Dak kerk Pijpelheide
Het dak van de parochiekerk in Pijpelheide is aan restauratie toe. Het moet geïsoleerd en hersteld worden, het hout van het dak moet behandeld worden tegen houtworm en ook de dakgoten moeten vervangen worden.

Het lokale bestuur wil een architect aanstellen om deze herstellingswerken in goede banen te leiden en keurt hiervoor het bestek en de raming goed. De offertes moeten ten laatste op 27 november 2019 om 10.25 uur toekomen bij het lokale bestuur.

Bijenhotels
Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg wil een diervriendelijke gemeente zijn, met onder andere een bijvriendelijk beleid. Bijen zorgen immers voor de bestuiving van planten en land- en tuinbouwgewassen en spelen dus een belangrijke rol in de voedselproductie. Ook in tal van ecosystemen zijn ze belangrijk.

Daarom werden er in het verleden al verschillende bijenhotels geplaatst: aan de bibliotheek in Heist-centrum, in de pastorijtuin in Pijpelheide, aan het Hof van Riemen en in de zelfpluktuin aan de Hoge Brugstraat.

Verder zijn er beestentorens gezet en sloot het lokale bestuur overeenkomsten met imkers af om op verschillende plaatsen bijenkasten te plaatsen, zoals in Klein Scherpenheuvel en in Cultuurcentrum Zwaneberg, waar de bijen in de inkom te bezichtigen zijn.

In de toekomst zullen nog meer bijenhotels worden geplaatst. Deze zullen worden gebouwd in samenwerking met het Heistse Atheneum en het Sint-Lambertusinstituut. Een leerrijke en sensibiliserende activiteit voor de leerlingen.

Het college beslist hiervoor hout aan te kopen van duurzaam beheerde bossen. Deze maatregel kadert ook in het voorzien van kwaliteitsonderwijs en ondersteunen van het leven op het land. Twee acties binnen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of SDG’s van de Verenigde Naties, die  Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg ondersteunt.

Pop-upwinterbars
Tijdens de eindejaarsperiode vind je in Heist-op-den-Berg twee pop-upwinterbars. Eentje op het grasveld tegenover de lagere school in Zonderschot: De Schapenstal. En eentje onderaan de Heistse berg aan het torengebouw: de Moose Bar.

De winterbars hebben een eigen feestprogramma met optredens, comedy, vinylavonden, après-ski-party, enz. Het college keurt beide feestprogramma’s goed.

De organisatoren moeten wel rekening houden met de buurtbewoners en zo weinig mogelijk geluidsoverlast veroorzaken. De politie zal hierop toezien.

Sluit Menu