RADIO GOLDEN FLASH - ALTIJD KLASSIEKERS

HIER UW RECLAME? RECLAME@GOLDENFLASH.BE

NIEUWS UIT EIGEN HUIS

Het betere lied editie 31

Het Betere lied editie 31

14 maart 2021

Aanvang: 15 uur

Op de enige niet vervelende radio “24 uur radio” www.goldenflash.be

Zet uw eigen talent in de kijker, luister naar kwaliteit, luister naar muziek van Vlaanderen en Nederland

Presentatie Marc (De)Martin

Vader Abraham

Zee zenders waren er begin jaren zeventig populair bij jeugd maar ook konden ze gesmaakt worden door een groot publiek De openbare omroepen schoten te kort, zowel in England, Nederland en helaas ook in België. Veel van radio medewerkers mochten op de openbare omroep door hun partij lidkaart te tonen, zonder radio ervaring en belangrijk zonder feeling voor radio en muziek. Zee zenders hadden dat wel, ze hadden disc-jockeys die platen draaien in een plaatselijke dancing en feeling hadden met hun publiek. Maar ook toen was radio maken een kostelijke zaak. Een boot, energie om zenders te laten draaien en om dit alles met winst af te sluiten werd er beroep gedaan op sponsors. In de vorm van reclame werden de kosten betaald, veel winst en kon de zender ook zelf sponsor zijn voor “het goede doel”.

Vader Abraham steunde de zee zenders, of was het zijn platenfirma. Feit is dat hij meerdere nummers uitbracht ter steun van zee zenders.

Andre Van Duin Een warme stem, goede sound en Charles Aznavour. Recept tot een hit. La Boheme, niet in de versie van Aznavour, niet in de versie van ‘Onze dagschotel’ maar André Van Duin. Pracht van een stem, artiest en wij draaien André
Bilal Wahib

Willeke Alberti Met een ster van zilverpapier

Geboren op 3 februari 1945, dochter van zanger Willie Alberti, ze was naast zangeres ook actrice.

Het zesde metaal Geef mie men dag

Beau Séjour jaargang 2 i mogelijk nog moeilijker om volgen, wie ziet wie? Wie ziet wie niet? Een moeilijk te volgen dramareeks. Toch weet het hoge kijkcijfers te scoren. Een onmogelijk verhaal verkopen aan een groot publiek kan enkel met een sterke cast. Toch weet de VRT bekende gezichten te mixen met onbekend talent. Talent dat ook vanaf heden zal de naam dragen van BV. De opnames zijn van top kwaliteit.

In de eerste reeks werd Lyn Van Royen (Kato Hoeven) een ster in Vlaanderen en via andere buitenlandse zenders veroverde veel harten. In seizoen 2 is de hoofdrol voor Gene Bervoets, tweede hoofdrolspeler is Lennard Corne  Jasper Greeve bij de opname was hij 10 jaar een aangeboren talent.

Pomelien & Jaap nu we niet meer praten

Is een CNR productie, een nummer van de Nederlandse zanger Jaap Reesema in samenwerking met de Belgische actrice-zangeres Pommelien Thijs

 

Jimmy Frey samen
Geboren onder de naam van Ivan Moerman in 1939, hits als “zo mooi, zo blond  en zo alleen, en ze noemen mij een playboys waren grote hits

Andre Van Duin

Ook geen onbekende, in de jaren zeventig en later was de Nederlandse tv ook in Vlaanderen zeer gesmaakt, maar het begon op Radio Noordzee, begin de jaren zeventig. De zender begon met Engelstalige programma’s, maar er werd beslist concurrentie aan te gaan met de grote radiozender Radio Veronica. André was een van de eerste die mee in zee sprong. De Dik voormekaar show werd thuis opgenomen (toen al thuiswerk) samen met Ferry de Groot knutselde ze samen een te gekke show in mekaar. Populair in Nederland en er waren ook (de eerste in Vlaanderen) regionale zenders in Antwerpen die stukken van de show gebruikte in hun programma.

Snelle & Maan blijven slapen

De twee artiesten ontmoetten elkaar vorig jaar tijdens De Vrienden Van Amstel LIVE! en sindsdien ontstond er een hechte vriendschap. Het nummer schreven zij dan ook samen bij Snelle thuis.

Basart denk maar niet aan morgen

Paul Severs Maar toen kwam jij

Mosikio  hoe kon ik zo dom zijn

Danny Fabry Blijf je bij mij

Sabin Thiels &   als jij het niet meer weet

Jo Vally ik kan niet zonder jou

Wijzigingen zijn steeds mogelijk op dag van uitzending

(Tekst Marc Demartin)

Samenstelling Met tips van Johan Bastijns

Programma van Radio Golden Flash

HIER UW RECLAME? RECLAME@GOLDENFLASH.BE