RADIO GOLDEN FLASH - ALTIJD KLASSIEKERS

HIER UW RECLAME? RECLAME@GOLDENFLASH.BE

NIEUWS UIT EIGEN HUIS

HET BETERE LIED EDITIE 37

Het Betere lied editie 37
25 APRIL 2021
Aanvang: 15 uur
Op de enige niet vervelende radio “24 uur radio” 
www.goldenflash.be
Zet uw eigen talent in de kijker, luister naar kwaliteit, luister naar muziek van Vlaanderen en Nederland
Presentatie Marc (De)Martin
Met tips van Johan Bastijns

Brent Beukelaer (Klein maar gigantisch)

Brent Beukelaer is de frontman van de groep The Radar Station.

‘Klein maar gigantisch’ is zijn nieuwe Nederlandstalige solo-single.

Riet (aardbeien in januari)

Ann Christi (Als je eenzaam bent)

TIP 2: Hans de Booij (Hoe had ik het anders moeten doen)

Hans de Booij kennen we allemaal van jaren tachtig hits als ‘Annabel’ en ‘Thuis ben’.

Op zijn nieuwe CD staan – volgens de zanger zelf – liedjes die recht uit het hart komen.

TIP 3: RIET (Maak me warm)

De nieuwe single uit het album ‘Aardbeien in januari’ van RIET (Muylaert).

Dit liedje schreef de zangeres samen met Frank Vander linden van De Mens.

Riet was vroeger JackoBond, alter ego van Riet Muylaert, begon met kleinkunst een van de andere hits zo is er maar één.

Bart Kaël (Sprakeloos)

Deel 2

Freddy Davis pakt uit met ‘De laatste slow’

Met zijn nieuwe single ‘De laatste slow’ brengt Freddy Davis de titelsong van zijn gelijknamig album dat eind vorig jaar verscheen. Freddy heeft de voorbije periode enorm veel meegemaakt en zowel zijn zangcarrière als zijn privéleven werden grondig door elkaar geschud en namen een nieuwe wending.  Net zoals alle artiesten moest hij zijn optredens daarenboven annuleren en is het ongeduldig wachten op een heropstart van de evenementen, waarbij hij weer consequent zijn plaats op het podium zal innemen. Hij mist het publiek en zijn fans enorm en het omgekeerde is eveneens het geval. Freddy is en blijft een zeer populaire zanger, die zijn carrière wist op te tillen tot nationale bekendheid.

Met deze nieuwe single keert hij een beetje terug naar het muziekgenre waarmee hij zijn eerste grote hits scoorde, zoals ‘Bella Belinda’, ‘Mijn dorp, ‘Neem mij nog eens in jouw armen’, Ouwe Rinus van de Veen’, enz.

‘De laatste slow’ wordt uitgebracht door D & V en is, behalve op fysieke cd, ook beschikbaar voor download en streaming.

Johan Verminnen (Cafe de blije harten)

Paul Pans

Zijn nieuwe single ‘De liedjes van Verminnen’ is veel meer dan een eerbetoon brengt hommage aan jarige Johan Verminnen, die 70 wordt. Na het bijwonen van Johan Verminnens schitterend concert ‘Plankenkoorts’ in De Markthallen Herk-de-Stad van 23 maart 2019, schreef producer, componist en auteur Paul Pans het nummer ‘De liedjes van Verminnen’. Dat nummer brengt Paul nu zelf uit als single. De tekst bevat meer dan 20 titels van of verwijzingen naar bekende liedjes die Johan Verminnen tijdens zijn rijkgevulde carrière uitbracht. Ontdekken om hoeveel liedjes het juist gaat en welke de correcte titels zijn, is een leuke quizvraag.

Paul zingt de ode aan Verminnen zelf en tekende voor opname en productie. Voor de sprankelende gitaarsolo deed Paul beroep op zijn neef Luc Vandebon, voormalig lid van de formatie ‘The Employees’, die destijds scoorde met het uptemponummer ‘Pick it up’. Als coda van ‘De liedjes van Verminnen’ zingt Paul enkele maten van Johans hit ‘Laat me nu toch niet alleen’ in een driestemmige bewerking.

Paul Pans onderhoudt al jaren goede contacten met Johan Verminnen en werkte op velerlei vlakken samen met de jarige grootmeester. Dit zowel bestuurlijk bij Sabam en De Vlaamse Sabamvrienden, als op muzikaal vlak voor Elsy M.

Paul heeft een grote adoratie voor de bijzondere nummers die Johan Verminnen schreef en de speciale interpretatie die Johan eraan geeft. Een liveoptreden van Verminnen en zijn topmuzikanten blijft een avond genieten voor Paul.

Paul liet Johan Verminnen het nummer horen begin april 2019. Johan was er erg door gecharmeerd, vond de lofbetuigingen in de tekst wat overdreven, maar beoordeelde heel het concept als een mooie productie. Bedoeling was dit nummer meteen uit te brengen voor de zomer van 2019. Maar Verminnen suggereerde dat deze single best in het kader van een of andere gebeurtenis rond hem zou uitgebracht worden. “22 mei 2021 word ik zeventig”, zei Johan. “Dat is een geschikt moment om het nummer te releasen.” Het was lang wachten voor Paul Pans, maar nu is het zover.

De single ‘De liedjes van Verminnen’ wordt uitgebracht op het label ‘Old Street Productions’. Platenfirma en muziekuitgeverij D & V verzorgt de release en de algemene promotie.

Boudewijn De Groot (Medley)

Corona is een van de redenen dat Boudewijn het voor bekeken zal houden, optreden mag je niet meer verwachten. Hij is 76 en niet zoals ik al melde 74. Hijzelf bleeg gespaars van Corona maar een dichte medewerker was wel slachtoffer. Boudewijn wou zachtjes aan afbouwen, maar door omstandigheden is het een feit in april 2021 naam hij dus het harde besluit.

Frank Boudewijn de Groot werd geboren in 1944, een oorlogskindje dat een jaar na geboorte zijn moeder al moest missen zij overleed in juni 1945.

Zijn hits opsommen is onbegonnen werk, eigen repertoire maar hij schreef ook hits voor andere.

Jaap Reesema & Pommelien Thijs

Echte naam Jaap Siewerts van Reesema geboren 28 oktober 1984, wij brengen een nummer dat hij samen met Pommelien, Nu niet meer praten. Een hint voor uw dienstdoende dj?

Bobby Prins

Terugblik en teven laatste nummer van Het Betere Lied editie 37.

Schat van een ander is een minder gekend nummer, maar de tekst is bijzonder goed. Luister en geniet van deze editie.

Samenstelling: Marc Demartin met tips van Johan Bastijns.

Maandag 26 april is er een kort vervolg te beluisteren vanaf 10 uur op www.goldenflash.be

HIER UW RECLAME? RECLAME@GOLDENFLASH.BE