RADIO GOLDEN FLASH - ALTIJD KLASSIEKERS

HIER UW RECLAME? RECLAME@GOLDENFLASH.BE

NIEUWS UIT EIGEN HUIS

Het betere lied editie 41

Zondag 23 mei 2021

Het Betere lied “editie 41”

Samenstelling en presentatie Marc (De)Martin

Aangang: na 15 u. op www.goldenflash.be

Moonrize (Shaduw)

Na een kort gesprek weten we dat Moonrize debuteerde in het Engels, door Corona ook Nederlandstalig is gaan zingen. We hoorden dat het goed tot zeer goed is. Talent van eigen bodem, toekomst voor de muziekwereld in Vlaanderen. Talent van eigen bodem.

MEIS (Alsof)

Aysha De Groot is de dochter van Marcel De Groot en kleindochter van Boudewijn De Groot.

Haar artiestennaam is MEIS en de nieuwe single ‘Alsof’ komt uit haar debuut-EP ‘EEN’.

Goldband (De langste nacht)

Goldband is een trio uit Den Haag.

Ze wisten al eerder onze aandacht te trekken met singles als ‘Dit is voor jou’ en ‘Ja ja

nee nee’.

Bente & Maan (Nee is nee)

Bente en Maan werken samen op een nieuwe single, waarop ze zich uitspreken tegen seksuele intimidatie. Bente Fokkens werd ontdekt in de Nederlandse versie van The Voice Kids in 2012. Maan de Steenwinkel was winnares van The Voice of Holland in 2016.

De Top 3 van het Betere Lied voor 22 mei 2021 is ongewijzigd, staat niet geprogrammeerd.

(01) 01. Tourist LeMC ft. Meskerem Mees (Niemandsland)

(02) 02. Eefje de Visser (Storm)

(03) 03. WIES (Meisje)

Top 3 in Nederland week 20 van het jaar 1974

N° 3 Liesbeth List (Te veel te vaak)

N° 2 Marc Winter (De heilsoldaat)

N° 1 Mouth & MacNeal (Ik zie een ster)

In onze reeks De Nederlandstalige Top 3 in Vlaanderen en Nederland van toen blikken we terug naar de lijsten van Week 20 in 1974:

Top 3 in Vlaanderen:

N° 3 Cindy (Ik ben zo verliefd)

N° 2 Joe Harris (Nee Katrientje)

N° 1 Willy Sommers (Bruilofstklokken)

Wim Leys

Als hij naar boven kijkt, ziet hij altijd de zon… ook al zijn de dagen wat nat en donker.

In het jaar dat hij zijn 20-jarig jubileum viert, scoort Wim Leys een dikke hit met ‘Ik kijk naar boven (Daar is de zon)’, een origineel nummer dat overal kan rekenen op een pak airplay.

 Op dit moment staat Wim er niet enkel mee in de Radio 2 top 30 maar ook op de 6e plaats van de Vlaamse Ultratop 50, een mooie prestatie! Na een lange pauze snakt Wim ernaar om opnieuw op het podium te staan. Zo zal hij deel gaan uitmaken van ‘De Meezingers’ die de eerste digitale tour van het land gaan maken. Hij zal er het podium delen met een heleboel andere artiesten. Startschot op 25 juni in Zemst.

Wat hij ook al zeker weet, is dat hij op zondag 17 oktober Cultuurhuis EMotia in Erpe-Mere zal vullen met zijn feestconcert ’20 Jaar Wim Leys’. De ticketverkoop is ondertussen gestart en er zijn al enkele gasten vastgelegd. Eén van de gasten die Wim zal vergezellen op het podium is niemand minder dan Romeo Davy Gilles. Nieuwe namen volgen nog! Tickets zijn verkrijgbaar via www.emotia.be

Wim Leys: ‘Net als alle andere artiesten hoop ik snel weer op het podium te staan, zowel met live on tape optredens als met mijn vaste band. Ik hoop echt dat ik mijn single – die het heel goed doet – eindelijk eens live kan brengen. Dat kon tot nu toe enkel in Bene Bene op Radio 2. Maar alleen dat al deed enorm deugd. Er staan al heel wat opties voor de zomer, dus ik hoop dat alle coronamiserie achter ons ligt en we er terug voluit voor kunnen gaan.’

Phil Hunter (My love)

Phil Hunter brengt romantische ballad met ‘My Love’

Met zijn nieuwe single ‘My Love’ gaat Phil Hunter op de romantische toer

Al heeft dit liedje een Engelse titel, is het een pure Vlaamse slow, in grandeur gezongen door Phil die andermaal bewijst dat hij zowat alle muziekstijlen en genres aankan.

Op 4 september viert Phil zijn uitgestelde 15 jaar op de planken hetgeen  door het uitstel ondertussen 16 jaar is geworden. Het wordt een groots feest want naast het optreden van Phil zullen er ook 16 gastartiesten aantreden.

Daarenboven zal er op dat moment een vierde album verschijnen alsook een nieuwe single.                

Wie er wil bij zijn zal best nu al boeken. Alles gaat door vanaf 18 uur in Hangaar 44, Steenbergestraat 44 te 3380 Glabbeek (info 0497/994318).

Ondertussen is het genieten van de splinternieuwe single ’My Love’ die uitgegeven wordt door D& V en beschikbaar is voor beluistering en download op alle belangrijke portals.

Jo Lemaire & Udo (Icare)

We verwachten de eerste Franstalige cd van Udo, maar eerst is er deze eerste single de aanzet met de mooie song Icare. Udo Mechels samen met Jo Lemaire, twee top artiesten, dus kan niet anders dan een topsong.

Jo Lemaire voorstellen is eerder overvloedig, iedereen kent ze, enige tijd meter van “Race fort he Cure, kom op tegen kanker. Geboren in 1956 met een enorm repertoire.

Paul Bruna (Het werd zomer)

Rob De Nijs (Het werd zomer)

Paul Bruna (Het werd zomer)

HIER UW RECLAME? RECLAME@GOLDENFLASH.BE