RADIO GOLDEN FLASH - ALTIJD KLASSIEKERS

HIER UW RECLAME? RECLAME@GOLDENFLASH.BE

NIEUWS UIT EIGEN HUIS

HOOVERPHONIC GAAT DOOR!

De Oldtimer en het Eurovisie songfestival..

Woensdag vanaf 10 uur op deze zender (19 mei 2021)

65 jaar Euro songfestival, we noteren 1956 en Fud Leclerq vertegenwoordigd ons land. Er zijn weinig gegevens bekend over het eerste festival. Het is nu zoals de hitparade, elk zender op tv en elk radiozender besteed er aandacht aan. De eerste jaren waren er weinig landen die kandidaat waren en deelnemen was even belangrijk dan winnen. Met de jaren werd Eurosong meer commercieel en waren de investeren groter en was het ook de bedoeling en winst uit te halen. Toen Sandra Kim totaal onverwacht won met J’aime La Vie, werd het een financieel probleem voor de BRT om het songfestival te organiseren. 1986 won ons land in Noorwegen meer bepaald in de stad Bergen, Sandra behaalde 176 punten.

Editie 32 vond plaats op 9 mei 1987 de presentatie werd gedaan door de talentvolle maar ook bijzonder knappe Victor lazlo, Johnny Logan ging met de eerste plaats naar Ierland met Hold me know.

Vanaf 1993 waren er teveel landen om het programma in één deel uit te zenden en werd het verdeeld over drie dagen. Meer landen en onder andere door het puntensysteem waren de kansen voor kleine landen eerder beperkt. Een geluk of ongeluk een festival organiseren is duur. Voor zij die ons land mogen vertegenwoordigen is het een eer en het is ook een internationale springplank om wereldwijd door te stoten. De plaats die je behaald is dan eerder minder belangrijk.

Een bijzonder spannende dag, woensdag 18 mei 2021 het 65° Eurosongfestival. 2019 was Corona de spelbreker, maar in 2021 mag Hooverphonic ons land vertegenwoordigen om nu wereldwijd door te breken. 3000 toeschouwers mochten het festival life meemaken, na veelvuldig testen. Toch mocht het de pret niet delven, Voor de life uitzendingen kregen we een beeld van de voorbereidingen. Even vlug op het podium springen en uw lied zingen was er zeker niet bij. Belichting, kledij en camera toestanden, alles was op de seconde getimed. Maar we zagen dat het goed was, we duimen nu voor volgende zaterdag. Twintig landen zoeken met al dan niet toffe nummers naar de overwinning. (MD)

HIER UW RECLAME? RECLAME@GOLDENFLASH.BE